Magic Mouse 2 és az új vezeték nélküli billentyűzet

Apple Hírek   |   2015.08.17 - 16:14   |   Írta: Érci Viktória   |   1533
17. aug Magic Mouse 2 és az új vezeték nélküli billentyűzet

Az FCC (ismét) kiszivárogtatta mire készül az Apple.

A vezeték nélküli billentyűzetük és egerük új verziójáról tudhattunk meg érdekes információkat, a szervezet honlapján keresztül. A spoilerezett képek alapján láthatjuk, hogy az új egér neve „Magic Mouse 2” lesz, a billentyűzetnél viszont nem látunk névváltoztatásra utaló jeleket.

Sajnos a képek alapján nem tudhatjuk, lesznek-e designbeli változások az új termékeken (leszámítva a billentyűzet bal felső oldalán elhelyezkedő kis gombot), de nem is tartjuk valószínűleg, hogy bármilyen extrém újítást eszközölnének, a már jól bevált megjelenésükön.

A hírek szerint, az új iPad –centrikus billentyűzetnek iOS 9-es vezérléssel hozzáférése lesz az iPad alkalmazásaihoz és speciális funkcióihoz. A spekulánsok pedig úgy vélik, hogy a Magic Mouse Force Touch támogatást kap majd. Mindenesetre, egy lényeges újításra már mindenképpen számíthatunk, ami nem más, mint a „Bluetooth 4.2 Low-Energy”.

A jelenlegi billentyűzet és egér még a standard 2.0-ás Bluetooth verziót használja, így ez a frissítés jelentős javulást jelenthet. A hivatalos honlap szerint, a 4.2-es változat gyorsabb, biztonságosabb és energiatakarékosabb lesz elődjénél.

Ha már szóba került az energiatakarékosság, az FCC forrásai szerint az AA elemek kora leáldozóban van, az új kiegészítők ugyanis Lithium-ion akkumulátort kapnak majd.

Ezek lesznek tehát az Apple első 4.2 Bloutooth-al működő produktumai, melyek feltételezhetően, még az új iPad és iPhone előtt megjelennek majd a boltokban.

A tervek szerint az Apple egy nagyszabású médiarendezvényen kívánja bemutatni az új iPhone-t, iPad minit, és az Apple TV-t szeptember 9.-én.

Tekintvén, hogy az említett beviteli eszközök nem jelentenek túl nagy újdonságot, és az Apple Watch új kiegészítőit is bemutatták már a minap, lehetséges, hogy a Magic Mouse és társa is előbb a polcokra kerülnek majd, mint szeptember 9.-e.

Forrás: 9to5mac


Kommentek megjelenítése