Az Apple mégsem lesz mobilszolgáltató

Apple Hírek   |   2015.08.06 - 06:00   |   Írta: Pausch Rita   |   798
06. aug Az Apple mégsem lesz mobilszolgáltató

Az Apple mégsem akar mobilszolgáltató lenni...

A Reuters jelentése szerint „a világ legprofitálóbb mobiltelefon gyártója” cáfolta, hogy tervezné belépni a kommunikációs szolgáltatások piacára és azt is, hogy a vele szerződésben álló szolgáltatókat megkerülve értékesítene ilyen jellegű szolgáltatásokat.

A Business Insider által megszellőztetett információk arról, hogy az Apple maga is mobilszolgáltatóvá avanzsálna az Egyesült Államokban oly módon, hogy különböző szolgáltatóktól hálózatot bérelne és azt értékesítené a készülékeivel, illetve, hogy erről már Európában is tárgyalásokat folytat, teljesen tévesnek bizonyultak.

„Nem tárgyalunk erről és nem is tervezzük, hogy mobilszolgáltatót alapítsunk.” – nyilatkozta a megkeresésre az Apple szóvivője.

Ha jobban belegondolunk egy ilyen húzás az Apple-nek óriási kockázattal járna, hiszen a világ legnagyobb mobilszolgáltatóival áll szerződésben és ezek a cégek jelentős részét hozzák a vezeték nélküli készülékeik eladásában. Mivel a forgalmuk pl. 63 százalékát az iPhone eladások teszik ki, így az érdekük inkább az, hogy minél több szolgáltatóval együttműködhessenek.

A hírre az Apple részvények esni kezdtek, de a cáfolat megjelenését követően visszaemelkedtek.

Forrás: Reuters  


Kommentek megjelenítése