Több iOS-es eszközt adtak el, mint Windows-os PC-t

Apple Hírek   |   2015.07.22 - 11:05   |   Írta: Máté Gergő   |   1142
22. júl Több iOS-es eszközt adtak el, mint Windows-os PC-t

Soha nem fordult még elő és régebben elképzelhetetlennek tűnt.

Az Apple nagyjából 12 órával ezelőtt közzétette a 2015 Q3 (harmadik pénzügyi negyedéves) adatokat. Bár a részvények ezután kissé merülni kezdtek, mégis hihetetlenül erősen teljesített az almás vállalat. A vizsgált időszak alatt 47 millió iPhone-t és 10,9 millió iPad-et, együttesen 57,9 millió iOS-es eszközt értékesítettek. A jelentésbe nem tartoztak bele az iPod touch készülékek. Benedict Evans az a16z munkatársa szerint ez azt jelenti, hogy az eladott iOS-es eszközök száma elérte az értékesített Windows PC-k számát.

A felső grafikonon jól látható, hogy az iOS eszközök eladásainak száma minden évben rohamosan nő 2008 júniusa óta. Eközben a Windows-os számítógépek értékesítése 2011 júniusa környékén elérte a csúcsát és azóta folyamatosan zuhan, jelenleg 300 milliónál is kevesebb PC-t tudnak eladni.

Evans arra is rávilágított, hogy az Android-os eszközök eladása már 2012 márciusában elérte a PC-k teljes eladásának számát (1,5 milliárd db). Ha az Apple iOS készülékek eladása ilyen ütemben halad, akkor hamarosan az almás vállalat termékei is elérik a 1,5 milliárdos számot.

Ennek nem csak a Microsoft a vesztese.

Az Apple 49 milliárd dolláros bevételt és 10,7 milliárd dolláros nyereséget szerzett a 2015 Q3-as időszakban. Bár az iPhone eladások nem érték el az elemzők által megjósolt értéket, mégis komoly növekedés látható minden évben. Az elemzés további részleteiről az Apple live blogon olvashattok.

Forrás: 9to5mac.com

Kép forrás: thenextdigit.com


Kommentek megjelenítése