Készül az Apple Watch riválisa

Apple Hírek   |   2015.07.19 - 22:08   |   Írta: Pausch Rita   |   1050
19. júl Készül az Apple Watch riválisa

Nagy dobás, vagy nagy leszerepelés lesz az Apple Watch riválisa az LVMH csoporttól?

Az nem újdonság, hogy az LVMH csoport, mely olyan cégek tulajdonosa, mint a Hublot, a Zenith és a Tag Heuer szintén beszáll az okosóra piacra, de pár napja néhány új információval álltak elő a készülő termékükről.

Jean-Claude Biver, az LVMH óra részlegének elnöke, csütörtökön elmondta a Handelsblatt, német újságnak, hogy az újdonság 1400 euro körüli árazással kerül a piacra. Az Apple Watch ugye 400-450 eurotól indul és a luxusmodellek elérhetik a 18 000 euros nagyságrendet is. Ám az Apple USA-beli eladási adatai szerint az első, áprilisi adatokat messze meg sem közelítik azóta az eladások. Vagyis ezek alapján annyira nem nevezhető sikeresnek a Watch és attól még rosszabbnak tűnik a helyzete, hogy a legjobban a legolcsóbb Sport változat fogy.

Kérdés, hogy ez alapján az LVHM új terméke mennyire lehet sikeres egy három és félszeres árszabással az Apple Watch Sporthoz képest? A cégcsoport azonban bizakodik és úgy gondolják, hogy az Apple Watch keltette érdeklődési hullámot az okosórák felé, valamint a hírverést igazán jól meg tudják majd lovagolni. Tegyük hozzá, az LVMH olyan luxusmárkák tulajdonosa a fent említett óramárkákon kívül is, amelyek évek óta azon piac részei, amit az Apple csak próbálgat bevenni az új luxuskategóriájával.

Szintén az LVMH célja az ázsiai piacra való jelentősebb terjeszkedés a már meglévő nagy óramárkáikkal is, amiben szintén segíthet egy okostermék bevezetése.

Forrás: Reuters, jelentette: Edward Taylor, szerkesztette: David Evans
Kép: Reuters képén Jean-Claude Biver szerepel



Kommentek megjelenítése