Perlik az Apple-t, mert nem az iWatch elnevezést használja. Hogy mi van?!

Apple Hírek   |   2015.07.16 - 23:40   |   Írta: Zoltan C   |   3137
16. júl Perlik az Apple-t, mert nem az iWatch elnevezést használja. Hogy mi van?!

Mindenkit meglepett az Apple, amikor a kézenfekvőnek tűnő iWatch helyett, az Apple Watch elnevezés lett a befutó a cég első okosórája részére.

Ennek ellenére, ha beírjuk a Google-be az "iWatch" kifejezést, az összes top találat - tehát a szponzoráltak - az Apple honlapjára fognak vezetni. Cupertinóban egyértelműen nem akarnak egy potenciális vásárlóról sem lemaradni.

Viszont van Európában egy aprócska cég, aki jelenleg az iWatch elnevezést birtokolja. Ez a pici dublini audió szoftverekkel foglalkozó cég nyomban keresetet is nyújtott be az Apple ellen. A Probendi néven futó az apró vállalkozás azt kifogásolja, hogy az Apple szisztematikusan használta az iWatch elnevezést a Google keresőmotorjának segítségével, ezzel is az Apple Watch-ot reklámozva és végülis vevőket szerezve.

A kiszivárgott információk szerint, a Probendi 87 millió euróra (95 millió amerikai dollár) taksálja az iWatch nevet. Megszólaltak a Probenditől is, e szerint az Apple semmilyen hivatalos reakciót nem adott, míg a Google mossa kezeit és nem találja magát felelősnek a linkekért.

Eddig is sok cég próbálkozott pénzt kisajtolni az Apple-től - például az American Airlines . A légitársaság esetében is a Google találatokkal volt a probléma egyébként. Egyesek sikerrel is jártak már, 2011-ben 60 millió zöldhasút fizetett az Apple az iPad elnevezés használatának jogaiért.

A mostani ügy meghallgatása november 11-én kezdődik, amit hosszas, hónapokig elhúzódó jogi csata követhet.

Forrás: techradar.com


Kommentek megjelenítése