Mitől lesz fantasztikus az iPhone 6s?

Apple Hírek   |   2015.07.15 - 10:25   |   Írta: Máté Gergő   |   19053
15. júl Mitől lesz fantasztikus az iPhone 6s?

Nem csak a hardver adja a készülék erejét.

Korábban megírtuk, hogy az Apple új készüléke 2015 szeptember 18-án indulhat hódító útjára. Az almás vállalat "S" szériájába tartozó okos telefonok mindig hasonlítanak az elődre (alapmodellre), ám a funkcionalitásban és a teljesítményben túlszárnyalják azokat. Néhány elemző borzasztó rutinnal (és szinte tökéletes pontossággal) szokta megjósolni az Apple új készülékeinek részleteit.

Ezen személyek közé tartozik a KGI munkatársa, Ming-Chi-Kuo. Számos véleményt fogalmazott meg az iPhone 6S és iPhone 6S Plus készülékekről, az alábbiakban összeszedjük a hat legjobb tulajdonságukat:

Force Touch - Az erő legyen veled!

Az Apple Watch-hoz hasonlóan az iPhone 6S és iPhone 6S Plus támogatni fogja a Force Touch technológiát. Az erősebb nyomások megkülönböztetése egy olyan új eljárás, melyel az Apple beelőzheti a riválisait.

Az almás okos órán ezt például az értesítések kezelésére használhatjuk. Míg a szimpla érintés megnyitja az applikációt, addig a nyomás alatt tartás feldob egy lehetőséget, az összes értesítés letiltására.

Persze pontosan még nem világos előttünk, hogy az iPhone készülékekbe ez milyen hardveres/szoftveres módon lesz megvalósítva, ám kétségtelen, hogy az érintési műveletek új dimenzióját nyitja meg előttünk a Force Touch technológia.

Fejlesztett kamera - Nem csak a pixelszám nő

Általában az almás vállalat nem szokott a mobilkészülékek kameráinak pixelszámával játszani. Régóta standardnek számít a 8 MP az iPhone-oknál, de ezúttal ez 12 MP-re fog nőni. Ez persze nem jelentené az automatikus minőségjavulást, viszont Kuo előrevetítette, hogy az iPhone 6S kamerája akár a DSLR (tükörreflexes fényképezőgépek) szintjét is elérheti.

A9 - Új processzor, alacsonyabb fogyasztás

Nem titok többé, hogy az iPhone 6S és 6S Plus készülékekbe az Apple A9-es processzora kerül, melyet a Samsung készít. Az új architektúrájú 14 nm-es gyártási technológiával készülő A9-es nem csak nagyobb teljesítményre képes, de jelentősen alacsonyabb az energiaigénye.

2 GB RAM - Megkettőzött memória

A jelenlegi legjobb iPhone 6 és iPhone 6 Plusz készülékekben is csak 1 GB memória van, amivel mégis lealázzák a sokkal több RAM-al felvértezett ellenfeleiket. Képzeljük csak el, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek kétszer annyi memóriával az "S" széria tagjai. Nem csak a játékok futtatásánál, de az erőforrás igényesebb alkalmazásoknál is megmutatkozhat a különbség.

Erősebb alumínium - Nincs elhajlási engedély

Bendgate-ről szó sem lehet! Az Apple Watch Sport változatához hasonlóan az iPhone 6S és 6S Plus egyaránt "7000 series" alumíniumból készül. Emiatt a 6S modell 0,15 mm-el hosszabb lesz, mint az iPhone 6-os készülék.

Akkumulátor - Azonos, de nem üzemidőben

Minden jel arra mutat, hogy az új iPhone készülékek akkumulátora nem lesz jelentősen nagyobb teljesítményű, mint az elődeié. Megnövekedett üzemidőre viszont az A9-es chip takarékossága és az iOS 9 optimalizálása, valamint az új iOS "low power mode" (energiatakarékos mód) funkciója miatt számíthatunk.

Összegzés: Az iPhone 6S és 6S Plus készülékek olyan elképesztően új technológiákat sorakoztatnak fel, melyek még távolabb repítik az almás vállalat csúcskészülékeit az iPhone 5 széria tagjaitól. Emiatt azok is komolyan elgondolkodhatnak a vásárláson, akik még nem váltottak iPhone 6-ra.

Forrás: foxnews.com

Kép forrása: etoservis.ru , i1.wp.com


Kommentek megjelenítése