A következő Apple Watch megóvhat minket a carpalis alagút szindrómától

Apple Hírek   |   2015.06.26 - 09:00   |   Írta: Máté Gergő   |   983
26. jún A következő Apple Watch megóvhat minket a carpalis alagút szindrómától

Ez a csukló károsodásának leggyakoribb tünete, mely főként a gyengébbik nemet érinti.

Az almás vállalat azóta dolgozik az Apple Watch szívritmus monitorán, mióta a viselhető eszköz Áprilisban megjelent. Elsőként 10 percenként mérte a pulzusunkat. Később szintén 10 percenként mért, de csak akkor, ha nem végeztünk edzést/mozgást, mert ebben az esetben az rossz egészségügyi mutatókat (magas értékeket) jelentett.

Ez természetesen igaz, de most egy új fejlesztési szabadalommal készülnek, mely a jövőben ezt a funkciót javítaná és megóvna minket az esetleges csuklófájdalomról és stressztől.

A jövő almás órái 9 és 25 különböző bemeneti területtel rendelkeznének a szabadalom alapján. Emellett arra is képes lenne, hogy érzékelje a „bőr közelségét és az eldöntést”, ami valójában annyit tesz, hogy tudja mikor van a csuklónkon és mikor tettük le.

Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a szívritmus monitor értékei valósabb képet adjanak. Ami még érdekesebb, hogy az Apple az érzékelők segítségével képes statisztikát készíteni az ismétlődő mozgásainkat és kiszűrné az olyan betegségek veszélyét, mint például az ínhüvelygyulladás vagy a carpalis alagút szindróma.

A rögzített adatokkal a kezelés alatt álló felhasználóknak is segítséget nyújtana: az orvosi kontrollvizsgálatok esetén ezeket fel lehetne használni az állapotfelméréshez.

Végül a sporttevékenységekhez szintén segítséget tudna nyújtani, hiszen a tervek szerint finomíthatóak vele a kézmozdulatok és a dobások.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése