AirPods Pro-hoz hasonló technológiát alkalmazhat az AirPods 3

Almás Pletykák   |   2020.07.09 - 11:23   |   Írta: ARPII   |   503
09. júl AirPods Pro-hoz hasonló technológiát alkalmazhat az AirPods 3

Itt is viszont láthatjuk majd a SiP dizájnt.

Az Apple következő generációs vezeték nélküli fülhallgatója már egy sokkal szofisztikáltabb SiP (system-in package) megoldást fog alkalmazni Ming-Chi Kuo szerint. Az SiP technológia, szemben az SMT-vel sokkal több szabadságot ad a gyártóknak, ugyanis így több alkatrészt helyezhetnek el kisebb helyen, például egy fülhallgatóban.

 

Ez a megoldás található például a gyártó csúcsfülhallgatójában, az AirPods Pro-ban is. Itt az SiP dizájn lehetővé tette az Apple számára, hogy a H1-es chip segítségével az eszköz kezelhesse az audiót, a Siri parancsokat, az aktív zajszűrést és még sok mást.

Kuo szerint a Cupertino-i vállalat már 2021-ben alkalmazhatja ezt a technológiát a belépő szintű AirPods-dzainál is. Ez azt jelentheti, hogy bizonyos „Pro” funkciók talán elérhetővé válnak majd a sztenderd AirPods felhasználók számára is. Továbbá az sem kizárt, hogy a jövőbeli „AirPods 3” majd hasonlóan nézhet ki, mint a jelenlegi Pro modell. Persze, biztos hogy így is lesznek majd észrevehető eltérések, hiszen valahogy tudniuk kell az embereknek, hogy Te a Pro modellt használod és nem a simát. Ugyanis ahogy anno az iPhone, úgy most már az AirPods is egyfajta státusszimbólummá nőtte ki magát.

 

Az új AirPods 3 érkezésével, 2021 első felében jelentős növekedésre számíthatnak majd az AirPods Pro alkatrész beszállítók, rendelések terén. Említhetnénk itt a zsanérgyártó Shin Zu Shing-et, az akkumulátorokért felelős Varta-t és Sunwoda Electronic-ot, de a növekedés kihat majd az összeszerelésre is, amit a Goertek és a Luxshare végez.

Ti mit gondoltok az új AirPods-ról? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése