Nokia 8 - jön a finnek iPhone 8 riválisa

Almás Pletykák   |   2017.07.17 - 09:13   |   Írta: L Ferenc   |   2696
17. júl Nokia 8 - jön a finnek iPhone 8 riválisa

Nehogy azt gondoljuk, hogy a megújulóban lévő Nokiának ne lenne egy valódi felsőkategóriás csúcsmobilja.

Az elmúlt hónapokban igen komoly sajtónyilvánosságra tett szert a Nokia azzal, hogy piacra dobta a szép emlékű 3310-es készülék újkori kiadását. Ez az egyszerű telefon azonban leginkább csak nosztalgiázásra alkalmas, és a gyártó közelmúltban kijött középkategóriás androidos készülékei sem voltak túl izgalmasak. Hamarosan azonban érkezik az az új Nokia, melynek egyik legfőbb riválisa az ősszel debütáló iPhone 8 lehet.

Jól értesült források szerint a Nokia várhatóan július 31-én, vagyis két hét múlva lebbenti majd fel a fátylat a sokak által várva várt vadonatúj csúcsmobiljáról, a Nokia 8-ról. Ez a korábban Nokia 9 néven is rebesgetett újdonság egy 5,3 colos képátlójú QHD érintőkijelzővel szerelt készülék, melyben a Qualcomm idei high-end chipsete, a nyolcmagos Snapdragon 835 teljesít szolgálatot. 

A 4 GB RAM-mal és 64 GB flashmemóriával szerelt, Android 7.1.1 operációs rendszerű Nokia 8 négyféle színváltozatban lesz kapható, hátoldalán pedig két darab 13 megapixeles kamera található. Az újdonság ára 589 euró, vagyis átszámítva mintegy 180 ezer forint lesz, és elképzelhető, hogy a későbbiekben egy 8 GB RAM-os verzió is napvilágot lát majd belőle. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése