Csak 2020-ban jön az Apple szuper szemüvege

Almás Pletykák   |   2017.06.29 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   1295
29. jún Csak 2020-ban jön az Apple szuper szemüvege

Nagyon úgy néz ki, hogy az Apple Glasses-re néhány évet még mindenképpen várnunk kell.

Nyílt titok, hogy az Apple a közeljövőben elő fog rukkolni egy saját fejlesztésű VR/AR eszközzel, és könnyen lehet, hogy ez az újdonság kapásból a falhoz állítja majd az összes, jelenleg forgalomban lévő rivális terméket. Iparági források szerint az Apple első ilyen jellegű fejlesztése technológiai fejlettség terén kapásból mintegy 3-5 évvel megelőzi majd a konkurenciát. 

A várhatóan Apple Glasses néven támadó készülékre azonban sajnos még sokat kell várnunk. Gene Munster, a Loup Ventures vezető elemzője úgy tudja, hogy a sokak által várva várt újdonság előreláthatólag csak 2020-ban kerül majd forgalomba. Az iPhone-nál némileg nagyobb kütyüvel a várakozások szerint olyan feladatok is könnyen végrehajthatók lesznek, melyekhez most még elő kell vennünk a zsebünkből az iPhone-unkat.

A Superdata piackutató cég adatai szerint a tavalyi esztendőben világszerte mintegy 6,3 millió virtuális szemüveget adtak el, és ebből 4,5 milliót a Samsung dobott piacra. A dél-koreai gyártó többek közt annak köszönheti ezt a komoly sikert, hogy a Gear VR nevezetű terméke egyrészt nagyon olcsó, másrészt a közelmúltban a drágább Galaxy okostelefonok mellé ingyenes ajándékként adták. Így már érthető, hogy a PlayStation VR-ból miért fogyott mindössze 750 ezer darab, a HTC Vive-ból pedig csak 420 ezer példány. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése