Másodpercenként 1000 képkocka - nagyot üthet az S8 kamerája

Almás Pletykák   |   2017.03.17 - 09:29   |   Írta: L Ferenc   |   3729
17. márc Másodpercenként 1000 képkocka - nagyot üthet az S8 kamerája

Az aktuális iPhone-okban lévő kamerák igen nagy tudással bírnak, de az S8-ban lévő fényleső bőven rájuk licitálhat.

Nyílt titok, hogy a Samsung március 29-én, vagyis kevesebb mint két hét múlva fogja leleplezni a várhatóan két változatban támadó vadonatúj Galaxy S8 csúcsmobilt. A kereskedelmi forgalomban előreláthatólag április végén felbukkanó újdonság kamerájával kapcsolatban a közelmúltban igen sok pletykát hallhattunk, melyek közös vonása, hogy a dél-koreai gyártó nem növeli annak felbontását az aktuális 12 megapixel fölé. Most pedig a videófelvevővel kapcsolatban érkeztek információmorzsák.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a Galaxy S8 segítségével akár 1000 képkocka/másodperc sebességű videófelvételek is készíthetők, melyek révén igen látványos lassított mozgókép lejátszási lehetőségek válnak elérhetővé. Összehasonlításképp, a Sony által február végén az MWC-n leleplezett Xperia XZ Premium 960 fps-es videófelvevővel bír, köszönhetően a japán gyártó vadonatúj IMX400-as képérzékelőjének. 

Pletykák szerint a Galaxy S8-ban nem ez a Sony szenzor, hanem egy másik érzékelő teljesít majd szolgálatot. Érdeklődve várjuk, hogy az ősszel támadó új iPhone-ok megmaradnak-e a 240 fps-es szinten, vagy esetleg e tekintetben is komoly fejlődésen mennek majd keresztül.

Kapcsolódó cikkek:
Márciusban és áprilisban támadnak az új szupermobilok
Sokkal komolyabb lassított felvételekkel támadhatnak az iPhone-ok?
Íme a 2017-es MWC legjobb okostelefonja!



Kommentek megjelenítése