Drágulhat az iPhone

Almás Pletykák   |   2017.02.08 - 22:31   |   Írta: Pausch Rita   |   9811
08. feb Drágulhat az iPhone

A pletykák szerint a legújabb iPhone szuper lesz, de az ára is emelkedik!

Az a ‒ kissé ijesztő ‒ hír járja, hogy az Apple legújabb telefonja ugyan tele lesz mindenféle extrákkal és új funkciókkal, de cserébe az árát is alaposan megkérik majd.

A FastCo „egy Apple terveit ismerő” forrásra hivatkozva állítja, hogy az almás cég jubileumi mobiljának ára meghaladhatja majd az 1000 dollárt is. Viszonyításképpen egy 256 GB-os iPhone 7 Plus jelenlegi listaára 969 dollár. Vagyis az új iPhone a legdrágább iPhone 7 Plus-nál is borsosabb áron kerülhet piacra, ami nekünk, magyar vásárlóknak semmiképpen sem biztató hír.

A drágulásnak több oka is lehet. A forrás szerint már maga a "faltól falig" OLED kijelző előállítása is eleve kétszer annyiba kerül, mint az LCD gyártási költsége. Ráadásul a hírhozó úgy tudja, hogy a cupertinóiak újfajta memóriát is tesznek a készülékbe, és az szintén jóval magasabb költséget jelent, különösen az amerikai dollár jelenlegi árfolyama mellett. Vagyis az új szuper iPhone előállítási költsége eleve magasabb lehet.

Ugyanakkor az „Apple terveit ismerő” madárka ugyanazt csiripeli, mint előtte már többen is, vagyis, hogy az új, 5,8 colos almás mobil (phablet?) neve iPhone 8 vagy iPhone X lesz. Valamint, hogy az extrás, tízéves készülékkel egy időben piacra kerül majd egy 4,7 és egy 5,5 colos modell is iPhone 7s és iPhone 7s Plus neveken. Ám az utóbbiakat továbbra is az LCD kijelzővel szerelik majd és a 4,7 hüvelykes példány nem kap duál kamerát.

Újdonságként érkezhet a képernyőbe épített, nyomásérzékeny Home gomb és a képernyő mögé rejtett, megújított Touch ID szenzor. Az oldalsó fizikai gombok helyett is nyomásérzékelő gombok kerülhetnek beépítésre a rozsdamentes acél vázba, amire az eddigi alumíniumot cserélnék. Hátul elvileg visszatérhet az üvegborítás. Arcfelismerésről és jobb minőségű kameráról is szó van. Meglátjuk, hogy mindebből mit vált valóra az almás vállalat.

A bemutatóra a hírek szerint, eddigi szokáshoz híven, szeptemberben kerül majd sor.

Egy tétet azért mi is teszünk: azt biztos elmondják majd, hogy ez az Apple eddigi legjobb telefonja. Ezúttal pedig így is lesz…

Forrás: FastCompany
Koncepciókép forrása: nowhereelse.fr

Kapcsolódó cikk:
Az eddigi pletykák alapján, koncepcióképeken az iPhone 8
Újabb iPhone 8 kijelző pletyka
iPhone 8 helyett iPhone X érkezne?



Kommentek megjelenítése