Homályos pletykák egy Apple újdonságról

Almás Pletykák   |   2016.08.10 - 21:44   |   Írta: Pausch Rita   |   2622
10. aug Homályos pletykák egy Apple újdonságról

Friss pletykák szerint valami menő, egészségmegőrzéshez kapcsolódó újdonságon munkálkodik a cupertinói cég.

Azt már tudjuk, hogy egy ideje kedvenc, almás vállalatunk kiemelkedő érdeklődéssel fordul az egészségmegőrzés irányába. Most viszont szárnyra kapott egy egyelőre homályos pletyka, miszerint nagy újdonság várható 2017-ben.

Az ázsiai források nem pontosak az ügyben, a felvetés mégis érdekes lehet. Noha az még nem derült ki, hogy ez a titokzatos valami szoftver vagy hardver. Egyelőre csak annyiról suttognak, hogy a feltételezett újdonsággal kapcsolatban felmerült a pulzus- és vércukorszint mérés is.

Meglepő módon azt viszont előbb elképzelhetőnek tartják, hogy a jövő évi iPhone-ba épített újításról lesz szó, mint az egyébként logikusabbnak tűnő verziót, hogy az Alma okosórája megújul.

Persze, az Apple Watch méri a pulzust és benne van a pakliban, hogy a vércukorszint mérés is terítékre kerülhet (pl. egy speciális szíj segítségével), ám mindez még édes kevés lenne egy világrengető újdonsághoz. Az őszi bemutatót övező találgatások kapcsán szóba került a Watch megújulása is, de az okosok (okoskodók?) ezt is inkább – az iPhone-hoz hasonlóan – 2017-re datálják. Ám nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal mégis valami másról és nem az óráról van szó.

Tim Cook tavaly beszélt arról, hogy a jövő egészségmegőrző eszközeit a Watch-tól külön kell elképzelni, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalának (FDA) engedélyezési procedúrája nagyon lassítja az innovációt. Cook ezért csakis párhuzamos és más jellegű fejlesztéseket tud elképzelni.

Feltehetően ez az oka annak is, hogy noha úgy tűnik, a Watch-ban jelenleg is van pulzoximéter, vagyis a hardver akár alkalmas lenne a véroxigén szint mérésére is, de egyelőre mégsem hivatalosan ismeretes ez a funkció.

Amikor az FDA engedélyezésről ejtett szót, Cook titokzatosan annyit hintett csak el, hogy elkezdhetünk az óra helyett más hasonló dolgokat vizualizálni:

„Talán egy appot, talán valami mást…”

Köszi Tim! Azért lehet, hogy nem kellene minden fejlesztéssel és újdonsággal 2017-ig várni…

Forrás: 9to5Mac


Kommentek megjelenítése