Egy újabb Apple szabadalom

Almás Pletykák   |   2016.06.09 - 19:21   |   Írta: B.Balázs   |   4731
09. jún Egy újabb Apple szabadalom

Vajon az Apple Watch következő generációjáról lehet szó?

Egy mai napon közétett szabadalmi kérvényben egy bizonyos “alkalmazkodó elektronikus eszközről” van szó, illetve annak gyártási technológiájáról. A hajlékony kijelzőről szóló anyagot már 2014 decemberében beadták és Andreas Bibl valamint Hsin-Hua Hu nevéhez kapcsolható. 

Bibl volt a LuxVue vállalat vezérigazgatója, melyet az Apple 2014-ben megvásárolt. A cég kis teljesítményű mikro-LED gyártására specializálódott, ami nem csak az LCD technológiát, de még az OLED-et is kiválthatja. Eddig elég bonyolultnak bizonyult a mikro-LED panelek gyártása, de talán az Apple Watch mérete egy picit egyszerűsíthet a dolgon. Jelen pillanatban az Apple egyetlen OLED kijelzős terméke a Watch, ám bizonyos pletykák utaltak rá, hogy jövőre az iPhone-okat is ilyen technológiával fogják gyártani. 

A szabadalom kifejezetten kitér arra, hogy a kijelző egy ívelt óra vagy karkötő része lenne. Ez bizony nagy valószínűséggel azt jelentheti, hogy egy jövőbeli Apple Watch jóval ergonomikusabb lesz, mint az első modell, sőt még az is lehet, hogy a teljes felületén egy kijelző lesz. A dokumentumban még utalást találunk ruhákba épített kijelzőkre is, bár ilyen, vagy ehhez hasonló terméket nem várunk mostanában az Apple-től. 

Valószínűleg idén még találkozunk egy új Watch modellel, de nem hinném, hogy ennek a szabadalomnak ehhez lenne köze. 

Forrás: Appleinsider
Kép: Eric Heisuman


Kommentek megjelenítése