iPhone 5se: ár, specifikáció, pletykák

Almás Pletykák   |   2016.02.27 - 11:55   |   Írta: B Ádam   |   9162
27. feb iPhone 5se: ár, specifikáció, pletykák

A korábbi modell árcsökkentésen eshet át.

A KGI Securities hitelesnek számító elemzője, Ming-Chi Kuo jóvoltából új információkat tudhattunk meg a márciusban érkező 4 colos iPhone-nal kapcsolatban, amely egyébként egy új pletyka szerint nem "5se", hanem csak simán "SE" névre lesz keresztelve.

Kuo jelentése alapján a következőgenerációs készülék a korábbi hírekkel ellentétben 12, és nem 8 megapixeles kamerával lesz felszerelve, és a hardveres specifikáció ezen kívül is nagyon fog hasonlítani az iPhone 6s felépítéséhez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a telefon része lehet egy A9-es chip, NFC az Apple Pay-hez, 802.11ac-s Wi-Fi, Bluetooth 4.2, Live Photos támogatás, ami pedig a kapacitást illeti, 16 és 64 GB-os változat is elérhető lesz.

Külsőleg az iPhone 5S-hez hasonlíthat leginkább az új modell, ám a kijelző ugyanaz a 2.5D-s, ívelt üvegből készülhet, amit az iPhone 6-nál már megtapasztalhattunk. Egyedül a 3D Touch funkció elmaradása miatt bosszankodhatnánk, de Kuo szerint így is biztosak lehetünk abban, hogy egy nagyszerű készülékkel gazdagodnak, akik rászánják magukat a vásárlásra.

Ami az árat illeti, a jól informált elemző valahova 400 és 500 dollár közé  lövi be, ráadásnak Kuo azt is elejtette, hogy az új 4 colos iPhone megjelenését követően az 5S az eddigi ár feléért megvásárolható lesz.

Az új iPhone-t valószínűleg március 15-én, egy médiaesemény keretein belül mutatják be, és a  a híresztelések szerint pár nappal később már kapható is lesz az üzletekben.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikk: Az új iPhone sem mentheti meg a csökkenő eladásokat?


Kommentek megjelenítése