10 dolog, amit tudni vélünk az iPhone 7-ről

Almás Pletykák   |   2016.02.08 - 20:00   |   Írta: Zoltan C   |   14165
08. feb 10 dolog, amit tudni vélünk az iPhone 7-ről

Számtalan cikkben foglalkoztunk már azzal, mi várható idén iPhone fronton, de a pletykaözön és szivárgó infók kiapadhatatlan forrásnak tűnnek. Ebben a cikkben kísérletet teszünk a valóság és a fikció különválasztására - ezt értsük úgy, hogy az a valóság, ami szerintünk a legvalószínűbb.

1. Szeptemberben érkezik

Ezt talán magyarázni sem kell. Az iPhone 5-től kezdve minden fóni szeptemberben került a nyilvánosság elé, miért lenne ez idén másként? Persze lesz egy márciusi Apple Event, de oda egészen mást várunk.

2. Körülbelül ugyanannyiba fog kerülni, mint a 6s (legalábbis az USA-ban)

Ismét a múltbéli trendeket kell csak megfigyelnünk, e szerint az iPhone 7 kijövetelekor a 6s ára kb. 100 dollárral lejjebb fog menni.

3. Új iOS lesz rajta

Mostanában egy új iPhone bemutatása új iOS-t is jelentett. A számozási logikát követve, mindenki készüljön az iOS 10-re! Feltehetőleg egy finom kis polírozásra kell gondolnunk az új oprendszer esetén, mintsem nagygenerálra - amilyen például az iOS 7 volt.

4. Simább hátsó

Az 5s pont olyan volt, mint az 5. A 6s pedig, mint a 6. E logika mentén az iPhone 7-ben új dizájnnal kell megbarátkoznunk. Sokak szerint az Apple dizájn már csúcsra lett járatva a 6-ban, de ne gondoljuk, hogy erre nem tud még egy lapáttal tenni a cég. Észszerűnek tűnik a kamera kitüremkedésének és a hátsó "antennacsíkok" eltüntetése.

5. Jobb kijelző

Sok riválisnak már QHD vagy 4K kijelzője van, az iPhone 6s-nek pedig még 1080p HD sem. Így egy komoly ugrás a felbontásban szinte már kötelező.

6. Hexa-core

Minden iPhone egyre és egyre erősebb, gyorsabb. Mivel lehetne ezt igazán fokozni? Nos, kínai beszállítói értesülések szerint, az iPhone 7 egy A10-es hexa-core processzorral fog érkezni. Összehasonlításképpen, a 6s egy dual-core A9-essel volt szerelve. Pletykálnak még 2 GB RAM-ról is, de akkora a bizonytalanság, hogy ezzel inkább nem is foglalkoznánk többet.

7. Nem lesz jack dugó

Mi is beszámoltunk már erről többször is. Furcsán hangzik, de csupán egy 3,5 mm-es csatlakozó kidobásával, az iPhone 7 lehet az eddigi legvékonyabb Apple készülék.

Tehát kénytelenek leszünk Bluetooth fülest használni, ami nem kevesek vérnyomását emelheti meg. Oh, majd elfelejtettük! Az Apple-nek van egy 2 mm-es "jack" dugóra is szabadalma, így még ez a lehetőség is játékban van. Így új fülhallgató helyett elég lehet "csupán" adaptert beszereznünk... Nem ment lejjebb a vérnyomás, igaz?

Nagyon úgy tűnik, az Apple szerint készen állunk a Bluetooth vagy Lightning fülhallgatókra..

8. Vezeték nélküli töltés

A mai idők slágere, bár én ebben a formában nem sok értelmét látom. Mint a pletykák nagy része, ez is a Weibo-ról ("a kínai Twitter") származik.

9. Dual kamera

Az utóbbiaknál egy picit erősebb pletykának tűnik a dupla lencsés kamera. Ming-Chi Kuo, a legmegbízhatóbbnak tartott és legtöbbet hivatkozott "Apple spekuláns", hiszi, hogy csak az iPhone 7 Plus kapja meg a technológiát.

10. Már júniusban megkezdődik a sorban állás

Csodálatos a fogyasztói társadalom. 2014-ben egy japán blogger már februárban(!) elkezdett "sorban állni", az egyébként csak szeptemberben megjelenő iPhone 6-ért.

Kicsit eltávolodva a pletyitől, itt van pár ötlet az iPhone használóktól, amit jó lenne, ha Tim Cook is megszívlelne:

1. Jobb akkuidő

Mondjuk, két nap jól hangzana.

Legyen szó akár a legújabb iPhone-ról, szinte biztos, hogy minden este töltőre kell tennünk. És ekkor még az akkumulátor elhasználódását figyelembe se vettük. Talán a gyakori töltés az iPhone - és általában az okostelefonok - legidegesítőbb velejárója.

2. Jobb hangszórók

Több figyelemre méltó Apple szabadalom szól erről, sőt az iPad Pro valamicskét ebből már hordoz is magában.

3. Több tárhely!

2016-ban 16 gigabájtos alapmodell? Most komolyan? Ez már két éve is ciki volt... Főleg úgy, hogy ebből legalább 4 giga elmegy az oprendszerre. 32 vagy még inkább 64 gigabájtos alapmodell lenne ma már a kívánatos, plusz mondjuk egy 256 gigás csúcs verzió.

A szomorú valóság az, hogy a felsoroltak közül erre van a legkevesebb esély... Hiszen haszonkulcs!

Forrás: t3.com


Kommentek megjelenítése