Közel a megegyezés az OLED kijelzők ügyében

Almás Pletykák   |   2015.12.30 - 17:19   |   Írta: B Ádam   |   2157
30. dec Közel a megegyezés az OLED kijelzők ügyében

Egyre biztosabbnak tűnik a váltás.

Az Apple közel áll ahhoz, hogy aláírja a végleges megállapodást az LG Display-jel és a Samsunggal, így a következő generációs iPhone-ok már OLED kijelzővel ellátva kerülhetnek piacra – állítja az ET News az új jelentésében.

A cupertinóiak jelenleg IPS-LCD-t használnak az iPhone-okhoz, viszont pár éven belül mindenképpen szeretnének váltani OLED-re. Ehhez a cég már meg is tette a szükséges lépéseket a hírek szerint, Tim Cookék 12,8 milliárd dollárral járulhatnak hozzá az LG és a Samsung gyártósorainak fejlesztéséhez, akik így a fő beszállítói lehetnek majd a kijelzőknek. A váltást legkésőbb 2018-ig szeretné véghezvinni az Apple, és mivel az előkészületek rengeteg időt és pénzt felemésztenek, minél hamarabb el akarják azokat végezni az almások.

Az OLED kijelzők élesebb képet és élénkebb színeket képesek megjeleníteni, mint az LCD, viszont rövidebb élettartammal és magasabb gyártási költséggel bírnak vetélytársukkal szemben. Az Apple állítólag már konzultált az ügyben a gyártókkal, hogy miképpen lehetne minimalizálni az egyes hátrányokat.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: Titkos Apple laboratóriumban fejleszthetik a jövő kijelzőit

OLED-re válthat az Apple


Kommentek megjelenítése