Vékonyabb MacBook Air érkezik jövő nyáron?

Almás Pletykák   |   2015.11.30 - 13:29   |   Írta: B Ádam   |   1824
30. nov Vékonyabb MacBook Air érkezik jövő nyáron?

Az Apple ugyanis ezen munkálkodik a hírek szerint.

Új pletykák láttak napvilágot a jövőre érkező MacBook Airrel kapcsolatban, amelyet a tajvani Economic Daily News szerint a nyári WorldWide Developers Conference-en (Apple Fejlesztői Világkonferencia) mutathatnak be a cupertinóiak, forgalomba pedig valamikor a harmadik negyedévben (július és szeptember között) kerülhet.

Az új MacBook Air karcsúbb kialakítást kaphat – ennek érdekében az Apple jelenleg is új alkatrészek kifejlesztésén dolgozik –, ami pedig a méretet illeti, 13 és 15 inches modell is készül elvileg, viszont a 11 hüvelykes gép sorsa igencsak kérdéses, egyes elméletek szerint az Apple leáll a gyártásával.

Az Apple notebook szekciója idén a 12 colos, Retina kijelzős MacBookkal bővült, mely az alacsony fogyasztású Intel Chipnek köszönhetően egy ventilátor nélküli kialakítást kapott, emiatt pedig azt kezdték el pletykálni, hogy a cég leállhat az Air modellek gyártásával. Ennek okán a szériába való új élet lehelése egy kisebb meglepetésnek számít, azonban ha a 11 inches modell megszüntetéséről szóló hírek valóban igazak, akkor jövőre a 12 colos MacBook mellett 13-as és 15-ös Air és Pro modellek gazdagíthatják az Apple palettáját, ez pedig akár nyerő húzás is lehet a részükről.

Mindezt persze kéretik fenntartásokkal kezelni, mivel a tajvani forrás nem a leghitelesebb Apple-híroldalnak számít, így érdemes követni más médiumok MacBookokkal kapcsolatos híreit a következő hónapokban.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése