The Perfect Couple・AppleTV (Netflix)

AlmaBlogger   |   2024.10.22 - 18:40   |   Írta: Ca$h   |   232
22. okt The Perfect Couple・AppleTV (Netflix)

Egy élet, amiért akár ölni is érdemes.

Greer (Nicole Kidman) nem éppen egy szokványos fajtáját éli az amerikai álomnak, történetesen azért mert elképesztően sikeres és termékeny íróként ő a család feje, ő a fő pénzkereső, ő hozza a szabályokat, törtvényeket, döntéseket a családon belül, mindenki más gyakorlatilag csak élősködő, semmirekellő, ingyenélő hozzá képest. Túlságosan nagy teher ez egy nő számára, ennyi mindenkiről gondoskodni, fenntartani a látszatot, hogy az ő házassága és családja a legtökéletesebb a világon. Jóképű és még mindig nagyon sármos férje Tag (Liev Schreiber) az a típus, amit a mai fiatalok csak úgy hívnak hogy FILF - igen kedves olvasó már ilyen is van - annak ellenére hogy fülig szerelmes feleségébe, hébe hóba azért megcsalja egy húsz évessel. Három egészséges és jóképű fiúk van, akik közül a középső éppen megnősülni készül. Benji (Billy Howie) és Amelia (Eve Hewson) első ránézésre természetesen a tökéletes párnak tűnnek, de a Winbury családban semmi sem az aminek látszik. A gazdagságért és a tökéletes látszatért mindig nagy árat kell fizetni, néha túl nagyot, van hogy az ember az életével fizet. De ki ne adna meg bármit ezért a Pazar életért? Az életért, amiről a legtöbben még csak álmodni sem mernek.

A The Perfect Couple Nicole Kidman főszereplésével egy drámai, rejtélyekkel teli sorozat, amely egy nyári esküvő tragédiába fordulását mutatja be. A történet egy holttest megtalálása köré épül, amely megkérdőjelezi a szereplők múltját és motivációit. A cselekmény mély társadalmi osztályok közötti feszültségekre épít, miközben minden karakter gyanússá válik. Az egész sorozatnak kicsit olyan Agatha Christie regény wibe-ja van, adott egy fix helyszín, egy váratlan bűntény, rengeteg szereplő. A jól megszokott rendőrségi kihallgatás, amikor mindenki elmondhatja a saját véleményét, nézőszögét, a nyomozók meg csak győzzék kibogozni a sok szálat. A készítőknek fel lett adva a lecke rendesen, hiszen mindenkit kellően be kell mutatni ahhoz, hogy legalább találgatni lehessen a nézőknek, hogy ki a bűnös, de persze a karakterek személyes „hagymájáról” mindig csak egy apró gerezdet vesznek le, nehogy túlságosan hamar eljussunk a közepéig, ahol a valódi titkok rejlenek, a legbelsőbb érzelmek, sérelmek, motivációk, amiket végül megismerve idővel már mindenki gyanúsnak fog tűnni. 

Nicole Kidman alakítása kiemelkedő, ahogy a sorozat többi színésze is erős teljesítményt nyújt. A sorozat remekül ötvözi a klasszikus rejtélyes elemeket és a családi drámát. A karakterek közötti bonyolult viszonyok, valamint a luxus és a felszíni tökéletesség mögötti mélyebb konfliktusok izgalmas feszültséget teremtenek. A valaha káprázatosan gyönyörű Nicole sajnos továbbra is a legékesebb példája annak, hogy az embernek bizony el kell fogadnia az öregedés tényét, mert lehet hogy nincsen rajta egy ránc sem, lehet hogy az alakja még mindig kifogástalan, de sajnos olyan szinten tönkretette magát a plasztikai beavatkozásokkal, hogy az ember alig mer ránézni. Elrettentő példának kellene lennie minden egyes nőnek, aki kés alá akar feküdni, de sajnos nagyon úgy tűnik, hogy nem az. Szerencsére olyan páratlanul tehetséges színésznő még mindig, hogy nem kell neki sem arc, sem pedig mimika, elég csupán a szeme és a hangja ahhoz hogy tökéletesen át tudja adni amit akar. Igazából a legtöbb színész a sorozatban olyan kiemelkedő nyújtást alakít, hogy oldalakon keresztül lehetne sorolni az érdemeket, bárkit is vennénk elő a sokaságból. Az egész produkció gerince és alapja a jó színészi gárda, akik tényleg mindent beleadtak, hogy Elin Hilderbrand 2018-as regénye méltó megfilmesítést kaphasson.

A sorozat erőssége, hogy az esküvő látszólag idilli keretei között olyan komoly témákat feszeget, mint a hazugságok és a titkok. A rendezés és a látványvilág kifejezetten elegáns, amit a színészek erős jelenléte tovább fokoz. A cselekmény rétegzett, és a fordulatok miatt végig fenntartja a nézők érdeklődését. Igaz, hogy a helyszín, a cinematográfia, a színészi alakítások pazarok, az eredeti és hangulatos főcímről nem is beszélve, ami annyira nem passzol bele az egész sorozat hangulatába, hogy szinte már tökéletesen belepasszol. De sajnos ez is csak egy Netflix sorozat a sok közül, nem találtam benne semmi olyan különlegeset és eredetit, ami miatt ki tudna emelkedni a tömegből. Hiába a fantasztikus tálalás és a színészek, ha maga a forgatókönyv vagy a történet nem tartogat elég meglepetést, fordulatot, váratlant, ami ennek a stílusnak bizony nagyon komoly erősségének kellene lennie, lásd az elmúlt évek nagy slágerét a Knives Out két részét, ami ugyanez a stílus, ugyanúgy Netflix, mégis képes volt hozni azt ami elvárható egy ilyen történettől, sőt néha még többet is.

Bár a sorozat nem minden aspektusa újszerű, a jól kidolgozott karakterek és a folyamatosan kibontakozó titkok miatt igazán figyelemre méltó. Azok számára, akik szeretik a lassan kibontakozó, érzelmileg mély drámákat és rejtélyeket, a The Perfect Couple egy izgalmas választás lehet. De sajnos az izgalom nem minden, ennél jóval többre van szükség manapság ahhoz, hogy a kismillió sorozat közül a kritikus tiszta szívvel merje ajánlani bárkinek. Ez egy tisztességes iparos munka, egy betonstabil közepes teljesítményt nyújtó szemrágógumi, semmi több, ha képes vagy eszerint kezelni és nem várod azt, hogy megváltsa a stílust, vagy a világot, akkor nem fogsz benne csalódni. 

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 6.5 | Rotten Tomatoes: 65% | Metacritic: 67
The Perfect Couple (miniseries | 2024)
Sötét komédia, Kitette, Krimi, Dráma, Misztikum

Rendezte: Susanne Bier
Írta: Courtney Grace, Elin Hilderbrand (regény), Jenna Lamia, Alex Berger, Leila Cohan, Bryan M. Holdman, Evelyn Yves
Zene: Rupert Gregson-Williams
Szereplők: Nicole Kidman, Liev Schreiber, Eve Hewson, Billy Howie, Meghann Fahy, Donna Lynne Champlin, Jack Reynor, Michael Beach, Ishaan Khatter, Sam Nivola, Mia Isaac, Dakota Fanning, Irina Dubova

Játékidő: 6x 1óra

 

 

Ha rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Netflix applikáció

>>> Sunny sorozatkritika

>>> Time Bandits sorozatkritika

>>> The Chosen sorozatkritika 

 


Kommentek megjelenítése