Mi van már a Jailbreakkel?

AlmaBlogger   |   2016.05.08 - 14:30   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   2975
08. máj Mi van már a Jailbreakkel?

Pár hónapja már elkaszálta az Apple az iOS 9.0.x Jailbreaket, de az emberek lelkesedése még mindig töretlen. Minden nap úgy várjuk az érkezését, mint a Messiásét. Igaz, hogy azóta a Pangu nevű csapat elérhetővé tette a 9.1-hez is a rendszertörést, de sajnos ez se sokakon segített. Azóta már két főbb szoftver is megjelent a 9.2 és a 9.3, amire tömegesen frissítettek. A legújabb Jailbreak helyzete jelenleg is ismeretlen.

Múlt
Az iOS 9 szeptember 16-án érkezett meg a nagyérdeműhöz, majd kis híján egy hónap múlva, október 13-án meg is érkezett a Jailbreak hozzá. Ez az összes szoftverrel kompatibilis volt, ami addig megjelent, azaz a 9.0.2-ig. Ahogy az várható volt, az Apple rögtön patchelte ezt október 21-én, a 9.1 kiadásával.

Jelen
Az iOS 9.2 múlt év decemberében lett elérhető, majd ezt követte a 9.2.1 januárban. Ezután március 11-én, majdnem 5 hónappal azután, hogy az Apple kinyírta a Jailbreaket, a Pangu csapata frissítette rendszerfeltörését 9.1-hez. Ezzel csak egy hiba volt, senki nem volt már ezen a verzión, hiszem maga a Pangu csapata is azt javasolta, hogy frissítsünk az új szoftverekre. Mivel az iOS-t nem lehet visszafejleszteni, mert az Apple nem írja alá a régebbi verziókat, így ez is annyit ért, mint az a bizonyos pofon.

A jövő…
Márciusban megkaptuk a 9.3-at és jelenleg is fut a 9.3.2 béta tesztelése. Az iOS 10 első bétáját kicsivel több, mint egy hónap múlva indítják útjára, ezért a Jailbreak csapatok is erre fognak összpontosítani. Bár láttunk már képeket a 9.3-on futó Jailbreakről, egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy bármelyik csapat is tervezne új verzió kiadását.

Hogyan tovább? Jelenleg minden szem a Pangu csapatára szegeződik és várjuk a csodát. Másik esélyesünk a TaiG, de hozzájuk nem fűzünk akkora reményeket. Lehet, hogy már holnap, de lehet, hogy csak nyáron kapjuk meg az új Jailbreaket.

Frissítsünk az új szoftverekre? Manapság ez a kérdés hangzik el a legtöbbször. Nos, mivel már sok rendszerfrissítést adtak ki a legutóbbi Jailbreakelhető verzió óta, így nagy az esély arra, hogy ezekhez egyszerre adják majd ki a rendszertörést. Lehet, hogy a 9.1-től fölfele mindegyikhez érkezni fog egy időben. Én személy szerint megmaradtam a 9.3-as rendszeren, de ez senkit ne befolyásoljon a döntésében.

Forrás: iDownloadBlog

Kapcsolódó cikk:
Van iOS 9.3.1 Jailbreak, de nem fog kelleni!
iOS 9.1 JAILBREAK

 


Kommentek megjelenítése