Egy műanyag darab lenne a kiút a telefonfüggésből?

AlmaBlogger   |   2015.07.25 - 18:00   |   Írta: Pausch Rita   |   4304
25. júl Egy műanyag darab lenne a kiút a telefonfüggésből?

Nincs telefon, nincs sírás. NoPhone - nincs telefonfüggés?

Vannak olyanok, akik túlzásba viszik... – gondoljuk magunkban, majd megvonjuk a vállunkat, a telefonunkért nyúlunk és megnézzük, hogy elszalasztottunk-e valamit, vagy simán csak olvasgatunk, játszunk, nyomkodjuk kicsit.

Beismerjük, vagy sem a telefonfüggés bizony létezik az okostelefonok térhódítása óta, de talán már korábbról is. (Emlékeztek a Nokia kígyóra?) A jó hír, hogy van kiút. Legalábbis a NoPhone gyártója szerint.  

A NoPhone egy telefonnal megegyező méretű, műanyag téglalap, ami tulajdonképpen semmit sem tud azon kívül, hogy a telefonunk helyettesítésére szolgál. Valami, amit lehet fogdosni, csak nem érünk el vele semmit. Nincs hívásfogadás, sms, Viber, böngészés, játékok, sőt még csak kijelző sem.

Bár őszinte kételyek élednek bennem, hogy ez így valóban beválhat-e, de a gyártó és néhány ajánló szerint mindenképpen. Ez az eszköz elvileg arra jó, hogy néha a telefon helyett ezt vigyük magunkkal és végre több időt és több figyelmet tanúsítva töltsünk el kellemes perceket embertársainkkal.

Talán egy próbát megér, hiszen jóval olcsóbb, mint egy igazi telefon és két modellt is árulnak. Az alaptípust 12 dollárért, a szelfi változatot pedig 18-ért. Az utóbbin van tükör is! Külön csomagban árulják a terméket családoknak, hogy otthon végre mindenki lejöhessen a szerről: 5 darabot kedvezményesen 45 dollárért.

Forrás: CultofMac, Rob LeFebvre
Képek: NoPhone



Kommentek megjelenítése