2021 Árpilis・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2021.04.26 - 09:39   |   Írta: Ca$h   |   720
26. ápr 2021 Árpilis・Apple Arcade

Jöhet akkor az áprilisi Apple Arcade csemegézés?

Hitchhiker:

A játék sötét képernyővel kezdődik, ajtónyitást majd csapódást lehet hallani és olyan zajokat mint amikor valaki beül egy kocsiba. Rögtön belső nézetből fogunk látni mindent és rájövünk arra, hogy mi vagyunk az a bizonyos címadó autóstoppoló. Első sofőrünk egy sztoikus özvegy férfi, aki nemrég vesztette el a feleségét több mint harminc évnyi házasság után, nagyon szereti a mazsolát és meglehetősen érdekes, filozofikus gondolatai vannak a valóságról és ahogyan azt megéljük. A dolgok akkor kezdenek érdekesek lenni amikor kinyitjuk a kesztyűtartót amiben találunk  magunkról egy fotót egy lánnyal, ekkor jövünk rá arra, hogy nem emlékszünk semmire, azt se tudjuk kik vagyunk, ez lenne a játék célja hogy rájöjjünk. A játék nagyon szépen rávezet miket az irányítás alapjaira, sok-sok beszélgetés, nyomozás illetve logikai minigame-ek várnak ránk, mire kiderül ki is vagyunk valójában. Technikailag és játékmenetben semmi különöset nem találtam a játékban, viszont a hangulata nagyon egyedi és emiatt érdemes tenni vele egy próbát.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Farm It!:

A készítők rögtön a játék elején bedobnak minket a mélyvízbe, megtanuljuk a játék irányításán és kezelésén belüli alap dolgokat, tekintettel arra, hogy ez a cím legfőképen a pici korosztálynak készült (4+) ezért sejthetitek hogy nem kell olyan nagyon komoly farmolásra számítani. Legfőbb célunk természetesen a pénz illetve nyersanyag farmolása lenne, ehhez folyamatosan el kell ültetnünk valami zöldséget vagy gyümölcsöt, szerencsére ebben a világban minden villámgyorsan nő, tehát miután elültettük már locsolhatjuk is, minden pillanatok alatt megérik, le is lehet „kaszálni”, kosárba gyűjteni és már adhatjuk is el. Majd kezdődik minden elölről, legyaluljuk a termőföldet, majd jöhet megint az ültetés. Ha elegendő pénzünk és nyersanyagunk van meg tudjuk építeni a házunkat, majd a farmot, majd a piacot, minden épületet ami ahhoz kell hogy még több pénzt kereshessünk. Eleinte figyeljünk oda, hogy rengeteg olyan dolog van amit pénzért vehetünk de csak dekoráció, tehát ezekkel inkább csak az endgame-ben foglalkozzunk. Elsődleges feladatunk az legyen, hogy a jobbra lévő piacon a rendeléseket teljesítsük, mert ezek adják a legtöbb pénzt. Minél magasabb szintet érünk el, annál tovább (day) jutunk időben és annál több feladatot tudunk elvállalni. Lehet ez így elsőre kicsit bonyolultnak tűnt, pedig a játék olyan egyszerű mint a bot, talán kicsit túlságosan is, hiszen ha idősebbek vagyunk nagyon hamar bele tudunk fásulni a repetitív, unalmasan ismétlődő feladatokba, amikből sajnos nem lesz valami sok. Kicsiknek ajánlanám leginkább, nagyoknak maximum pár óra szórakozást fog nyújtani.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: álló
Melegedés: *

 

Wonderbox:

Hónap Játéka gyanús kis játék a Wonderbox, ami gyakorlatilag egy puzzle, kaland, platformer, meglepően sok tartalommal teletömködve. Rögtön az elején megtanuljuk az alapokat, látni fogjuk, hogy ehhez bizony kicsi a telefonunk, még akkor is ha Max, vegyük inkább elő az iPadet, de a legjobb élményt mindenképpen az AppleTV nyújtja. Feladatunk az lenne hogy ebben a csodálatos világban előre jutva, felvegyük a Kaland Szívét (Heart of Adventure” hogy a kaland mindig menjen tovább és soha nem érjen véget. Persze sajnos egyszer véget ér, jelenleg négy világ és közel harminc pálya várja hogy meghódítsuk. Viszont játszhatunk solo kampányt, mehetünk haverokkal ökörködni, sőt mit több mi magunk is tervezhetünk pályákat. Nem tudom mert nem próbáltam ki ilyen rövid idő alatt, de ha a share funkció fele olyan jól meg van csinálva, mint mondjuk egy LittleBigPlanetben, akkor bizony hosszú hosszú időre le fognak kötni minket a mások által készített pályák. Ha más miatt nem is de ez bizony jó ok arra hogy kipróbáljuk.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

Fantasian (A Hónap Játéka):

Elég volt csak a játék ikonjára és nevére néznem és rögtön tudtam, hogy egy Final Fantasy klónnal lesz dolgom. Tekintettel arra, hogy a sorozat hatalmas rajongója vagyok tűkön ülve vártam a megjelenést. De ugye a nagy név nagy elvárásokat követel, főleg ha egy klónról beszélünk, aminek még talán jobbnak is kell lennie nála ha igazán érvényesülni akar. Nem mondom hogy jobb lett mint egy original Final Fantasy cím, de tény hogy már a bevezető animációval beszippantottak és végem is lett mint a botnak. A játék tökéletesen optimalizálva van iPhone-ra, legalábbis irányítás szerint mindenképpen, de sajnos a fantasztikus látvány miatt borzalmasan melegszik és szívja az aksit, mint levelesbéka a ropogós jointot. Elképesztő látvány, magával ragadó történet, pörgős muzsika és játékmenet, rengeteg harc, tápolás és akció RPG. Úgy döntöttem, hogy ez lesz az első olyan arcade játék amiről teszt is fog készülni, szóval legyen bevezetőnek ennyi elég. Hölgyeim és Uraim a Hónap Játéka, az első benyomás fantasztikus volt, találkozunk június elején egy mindenre kitérő teszttel.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Dont’t Starve+:

Április közepefelé valamikor történt egy érdekes dolog, az Apple felvásárolt egy csomó régebbi fizetős sikerjátékot, amik ráadásul tartalmazzák az összes létező kiegészítést is, ezért van a címük mellett a „+” jel és betette a felhozatalba. Külön érdekesség ezeknél a címeknél, hogy régen valahogy tudták még optimalizálni a játékokat, mert egyáltalán nem melegedik tőlük a telefon, gyakorlatilag semennyire. Rögtön elő is vettem három híres címet hogy újra tegyek velük egy próbát, érdekelt vajon még mindig olyan jók mint amire emlékszem. Az első ilyen a Don’t Starve ami az egyik első mobilos survival game volt, érdekes történet, egyedi grafika és rendkívül jó játékmenet jellemezi ezt a címet, azoknak a legjobb akik még sose játszottak vele és igen, valóban még mindig olyan jó, mindenképpen tegyetek vele egy próbát.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: -

 

Monument Valley+:

Hát … a Monument Valleyt asszem senkinek nem kell bemutatni, minden idők egyik legjobb mobilos játéka, korábban írtunk már tesztet az ugyancsak mestermű második részről (katt). Elképesztő hangulata, látványvilága, zenei aláfestése, bájos története mind-mind egyedivé és felejthetetlenné teszik. Aki esetlegesen mégse ismerné, főszereplőnk a hallgatag hercegnő, aki egy csodálatos utazásra indul a megbocsájtás útján haladva, egy olyan világban ahol a valóság és amit látunk egybefolyik. Tulajdonképpen egy logikai platformer, ahol az lenne a cél hogy mindig megtaláljuk az utat A-ból B-be, ehhez a pályán lévő épületeket és elemeket kell mozgatni, forgatni, úgy alakítani hogy vizuálisan egy út jöjjön létre a kis hercegnőnk előtt. A játék csodálatos, még mindig az, szavak nincsenek rá mennyire, ráadásul tartalmazza az eredeti kampányt, a +8 pályás kiegészítőt és még egy extra álomvilágot is. Nagyon nehéz volt nem ennek adni a Hónap Játéka címet, de ugye hagyni kellett némi teret az új címeknek is. Ha eddig nem találkoztál vele és akkor is ha igen, mindenképpen tegyél vele egy próbát újra vagy először, nem fogod megbánni.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: -

 

The Room Two+:

Akik régóta olvassák a tesztjeimet pontosan tudják, hogy milyen szuperlatívuszokban szoktam beszélni a „The Room” sorozatról, hát kérem szépen, az Apple jóvoltából most kipróbálható „ingyenesen” a második rész, ami talán a legjobb az összes közül. Az első rész meglepetésszerű döbbenetes sikere után a fejlesztők felbátorodtak és mindent beleadtak, hogy méltóak lehessenek az előző sikerhez, ez meg is látszik a játékon hiszen, végre kibontakozni látszik a történet, igaz most se fogjuk teljesen megérteni mi is történik valójában, csak nagyjából sejteni fogjuk és érezni azt a kicsit Call of Cthulhus világot ami a háttértörténet. Érdemes minden üzenetet és levelet elolvasni, mert a fantasztikus atmoszférának szerves része a történet. A Room ugye szabadulójáték, mindig lesz egy szoba, a közepén valami tárgy amit megvizsgálva, nézegetve, szépen lassan rájövünk a megoldásra, szó szerint a dolgok nyitjára, hiszen mindig lesz valami titkos kapcsoló vagy rejtett kütyü ami a továbbjutáshoz szükséges, olvasgatunk, nyitogatunk, forgatgatunk, a speciális lencsénk segítségével rejtett dolgokra leszünk figyelmesek, egyik szoba jön a másik után és szépen lassan kibontakozni látszik a történet, ami kicsit ijesztő, vérfagyasztó, hidegrázós. elképesztő atmoszféra, grafika, ötletesség jellemzi a Room sorozatot, páratlan, utánozhatatlan, örökérvényű mestermű ez is a saját kategóriájában, amit szerencsére eddig még senkinek sem sikerült annyira leutánozni, hogy letaszíthassa a trónról. A legújabb rész sajnos csak VR-ra jött ki (2020), szóval sokat kell még várni a valódi folytatásra, viszont akinek tetszik és most találkozott először a címmel az további három részt tud még megvásárolni az Appstore-ból (The Room, The Room Three, The Room: Old Sins). Ki ne hagyjátok ezt a fantasztikus lehetőéget, hogy megismerhessétek ezt a fantasztikus játékot.

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: -

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Fantasian

>>> Apple Arcade 2021 Március

>>> Apple Arcade 2021 Február

>>> Apple Arcade 2021 Január

 

 




Kommentek megjelenítése