2021 Március・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2021.03.29 - 08:41   |   Írta: Ca$h   |   804
29. márc 2021 Március・Apple Arcade

Jöhet akkor a márciusi Apple Arcade csemegézés?

Survival Z:

Kezdjük a hónapot a túléléssel, legyünk stílusosak, hiszen a valóságban is a túlélésért harcolunk nap mint nap, van aki kevésbé van aki jobban, de tény, hogy együtt vagyunk most ebben, lassan egy éve már, hogy együtt szívunk, ha lehet ilyen puritán módon fogalmazni. Nézzük a dolog jó oldalát, egyrészt nem egy zombi apokalipszisben vagyunk, másrészt több időnk jut játszani (már akinek ugyebár). A Survival Z izgalmasan nyitja a hónapot, hiszen a játék egy vérbeli árkád lövölde igencsak komoly kihívásokat tartogat az egyszeri gémernek. Emberünk magától lő, nekünk „csak” úgy kell mozogni hogy a villámgyorsan rohangáló, ugráló és időnként még lövöldöző zombik ne karmoljanak meg minket. Ahogyan az a töltő képernyőn is olvasható, a zombik nem a játékszabályok szerint cselekednek, szóval meglepően ügyesek tudnak lenni, sarokba szorítanak, kivárnak, jönnek rendületlenül. Két pálya között nekünk kell eldönteni, hogy éppen milyen területre akarunk menni, lesznek feltöltőállomások ahol valami jó kis felszerelést kapunk illetve lesznek gyógyítóak is, ezekkel érdemes okosan logisztikázni, mert nem töltődik magától az életünk. Minden pálya után választhatunk valami jó kis random képességet, legyen az erősebb lövés, több élet vagy éppenséggel valami speckó képesség a lövöldözés terén, mondjuk pattogó lövedékek. Ha meghalunk (ilyen nem ritkán lesz) akkor sajnos minden perket elfelejt a játék és kezdhetjük elölről a gyúrást, de szerencsére a megvásárolt fejlesztéseket nem. A felszereléseink szintje és mivolta megmarad. A Survival Z egy kellemes kis árkád lövölde, de nem éreztem rajta semmi olyan extrát amit miatt kiemelkedhetne a tömegből.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Sping:

A Sping egy szójáték, spin jelentése pörgetés, ebből jött a cím. Nagyon szeretem az ilyen jellegű játékokat, végtelenül egyszerű a játékmenet és elképesztően dallamos pszichedelikus zene szól alatta. Rögtön az elején el fogják nekünk magyarázni mi a lényeg, a Sping az időzítésről szól, ha ráérzünk és elkapjuk a flowt avagy a játék csínját akkor rögtön jöhet a bínja is. Avagy a csínja-bínja, félretéve az ostoba szójátékokat, fantasztikus egy játék csak rá kell érezni. A cél annyi lenne hogy az éppen aktuális „bigyónkkal”, amiből az első egy csillag lesz szedjük összes az összes csillagot (döbbenet), a pályának van egy természetes gravitációja ami kb. olyan lehet mint a Holdnak és nekünk a bigyókát elkapva a kötélen pörgetve kell lendületet adni, amivel fel tudja majd venni az összes csillagot, szerencsére a bigyónknak van saját vonzásköre szóval nem kell olyan pontosnak lenni, nekünk csak arra kell figyelni hogy mindig legyen a közelben egy pont ami körül lóbálhatjuk. Ha megvan az összes csillag jöhet a kövi pálya, csak bele kell pottyanni a teleport kapuba. Idővel kapni fogunk új bigyókat amikhez teljesen egyedi zene és környezetek társulnak ezzel is némi változatosságot csempészve az amúgy egyszerű játékmenetbe. A Sping elsőre nekem hónap játéka gyanús, kiderül még milyen lesz az e havi felhozatal, de ez nem változtat azon, hogy must try a játék!

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: *

 

Cozy Grove:

A Cozy Grove-ba a point&click kalandjáték szerelmesei fognak beleszeretni, de kb. azonnal, hiszen a hangulatos grafika, történet és kellemes zenei aláfestés szinte rögtön megteremti azt a hangulatot amit a rajongók szeretnek. A játék elején minimális szinten perszonalizálni tudjuk karakterünket, miután megvagyunk indulhat is a sztori. Feladatunk az lesz, hogy a szigeten lévő szellemek kéréseit teljesítve szépen lassan lakhatóvá tegyük az egész szigetet. Eleinte minden szürke és színtelen lesz, de ahogy szépen haladunk előre a küldetésekkel lesz tele élettel, színekkel és csodával teli a Cozy Grove. A játék kicsit még bugos illetve eléggé furcsának tűnhet hogy lesznek olyan küldetések amikhez aludnunk kell egy jó nagyot. Szóval ez nem az a játék amibe beleszeretünk és egy este kitolunk, talán pontosan ez volt a készítők célja, nem tudhatom, minden esetre egy igazi kis gyöngyszem az e havi felhozatalban, próbáljátok ki mindenképpen!

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Mutazione:

Úgy látszik ez a hónap a kalandjátékoké. A Mutazione a jó öreg Lucasarts játékokat idézte fel bennem, olyan hatalmas nevek jutottak eszembe mint mondjuk a Secret of the Monkey Island. Játékmenetében és még külsőben is erre emlékeztetett a legjobban. Bár a Monkey Island egészen elképesztő humorával senki sem veheti fel a versenyt, szerencsére a Mutazione egyik legerősebb tulajdonsága a humora, főszereplőnk egy tizenöt éves kislány, Kai aki nagy nehezen búcsút int anyukájának, hogy meglátogassa haldokló nagyapját, már a hajón lévő kapitány is közli vele, hogy hamarosan egy hatalmas kaland részese lesz ami tele lesz borzalmas szörnyekkel és mutánsokkal, a kislány heveny lazasággal odavágja erre, hogy nem igazán érdekli, hiszen sok-sok éve nem jelentkezett már a Mutazione. Hogy mi is ez pontosan és hogy mire számíthatunk kalandozásaink során tapasztalja meg mindenki maga. A sztori, a karakterek, a látvány és alapvetően minden magáért beszél. A kalandjáték szerelmeseinek must have az anyag, aki nem írja ezt a stílust messziről kerülje el inkább!

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Neo Cab:

Nem fogjátok elhinni, de megint belefutottam egy kalandjátékba, a Neo Cab ráadásul az úgynevezett interaktív novella típusú kaland, ahol gyakorlatilag alig van valami dolgunk, pár választási lehetőségen kívül csak a beszélgetésre adott válaszokban lesznek opciók és még ezekben sem mindig enged a játék kedvünkre válaszolni, mert ha nagyon felbosszantjuk magunkat akkor a játék igyekszik inkább korrigálni. ezt eléggé furcsának tartottam, mert minek vannak opciók ha van olyan válasz ami nem viszi előre a játékot. Mindegy is, a játék hangulata nagyon jó, egy esti Taxis csajszikával leszünk, akinek az élete éppen komoly fordulópont előtt van, elköltözött otthonról, új életet kezdeni, legfőképen ez jár a fejében miközben mindenféle érdekes fuvart vesz fel. Beszélgetünk, gyűjtjük a pénzt és közben olvasunk és olvasunk és még olvasunk egy kicsit. Azt már gondolom észrevettétek, hogy ez a stílus nem tartozik a kedvenceim közé, mert nem köt le igazán, kb. elalszok rajta még akkor is, ha ilyen szuperül van prezentálva mint ez a játék.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

Operator 41:

Nem igazán emlékszem arra korábbról, hogy találkoztam-e már az eddigiek során kifejezetten rossz játékkal. Nem szeretnék túlságosan szigorú lenni a címmel, mert tudtommal csak egy ember készítette és lehet szívét lelkét beletette a projektbe. Ígéretesen indul, hangulatos animáció és intro, majd rögtön el is indul a játék bármiféle bevezetés vagy tanító mód nélkül. Az rögtön látszik hogy a grafika nem éppen erőssége a játéknak, de mikor végre rájövünk hogy mit kell csinálni és megértjük, hogy adott egy 3D-s terület amit nem tudunk forgatni, na ekkor kezdődnek majd a frusztrációk. Szóval emberünk a 41-es ügynök, célja eljutni az adott pályán az adott küldetésig, arra kell törekednünk, hogy az őrök ne lássanak meg minket, ezt a játék a jól bevált Commandos című játékban elhíresült zseblámpaszerű fényforrással mutatják nekünk. Mindig pontosan tudni fogjuk mikor ki éppen merre néz és nekünk a megfelelő pillanatban kell tovább osonni. Néha lesznek felvehető tárgyak mondjuk arra hogy eltereljük az őrök figyelmét. De ahogyan nehezedik a játék egyre nagyobb szükségünk lenne a forgatható területre és mivel ez nem lesz meg, ezért inkább kilépünk és letöröljük, mert nem szenvedni fizettünk elő az Apple Arcade-ra hanem, azért hogy egy jót szórakozzunk …

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

Outlanders (A Hónap Játéka):

Hosszas agyalás és görcsölés után megszületett végre a Hónap Játéka, hölgyeim és Uraim az Outlanders. Eleve ígéretes a címe, hiszen szerintem nem én leszek az egyetlen aki a hamarosan megjelenő nagyágyúra az Outridersre asszociál. Persze a kettő játéknak semmi köze egymáshoz és a kettő megjelenése között is van már minimum vagy egy év, de egy pozitív asszociáció sokat tud segíteni abban hogy kipróbáljunk valamit és ennek a játéknak bőségesen elég ennyi esély, illetve olyan 5-10 perc míg megértünk mindent és belejövünk a kezdetekbe. Lesz egy betanító pálya, ami elég alapos ahhoz hogy belevágjunk az első küldetésbe, ha azt sikerül teljesíteni már mindent érteni fogunk és minden apró kellemetlenségen túltettük magunkat, rájövünk arra, hogy ami kellemetlen volt valójában nem is az, egyszerűen csak van egy maximum negyed órás betanulási időszak és utána már minden simán fog menni. Kicsit túltoltam ezt a bevezetőt, akkor jöjjön most pár sor magáról a játékról. Az Outlanders tulajdonképpen egy „bázisépítgetős” klasszikus stratégiai játék, ahol mindig van egy feladat és azt a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban kell megoldani. Az első pályán például az lesz a feladatunk, hogy harminc nap alatt készítsünk elegendő deszkát ahhoz, hogy hajót tudjunk építeni, amivel szépen eldzsesszelünk a szigetről, a mellékküldetés végtelen egyszerű; minden emberünknek legyen lakhelye. A tanító pálya illetve némi józan paraszti ész után hamar rá fogunk jönni, hogy ami fontos az a lakhely mindenkinek, a kaja mindenkinek, illetve favágás, fafeldolgozás és egy hely ahol tudjuk gyűjteni a nyersanyagokat. Közben folyamatosan menedzselnünk kell az embereket, mivel sokkal kevesebben vannak mint amennyire szükségünk lenne, szükségtelen házakat lebontunk, az építő csapat mindig maxos legyen, hogy gyorsan készüljenek az épületek,, ha éppen kaja kell akkor a gyűjtögető csapatokat erősítsük meg, ha elfogyott a fa akkor a fakitermelést gyorsítsuk fel és voila, pikkpakk meg is leszünk maximum 20-25 nap alatt. A játék telefonon álló, iPaden el lehet forgatni, erőteljesen javallom a nagyobb fekvőképernyőt, mert ez a játék megérdemli a nagyságot, mivel maga is egy hatalmas nagy cím, amilyen egyszerű olyan nagyszerű!

Első Benyomás: 5/5
Orientáció: álló
Melegedés: *

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> A Hónap Játéka: Outlanders

>>> Apple Arcade 2021 Február

>>> Apple Arcade 2021 Január

>>> Apple Arcade 2020 December




Kommentek megjelenítése