Tiny Armies・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2019.07.12 - 09:32   |   Írta: Ca$h   |   440
12. júl Tiny Armies・Watchlabor

A történelmen néha a legkisebbek is tudnak változtatni.

A Tiny Armiest lényegét többféleképpen is fel lehet fogni. Akinek nem olyan élénk a fantáziája az képzelje el, hogy ez tulajdonképpen csak egy stratégiai oktatóprogram, ahol különböző taktikákat lehet kipróbálni egymás ellen, hadvezérek előnyben, akinek az volt az álma hogy valaha ezt a pályát űzze, akkor az ilyen és hasonló programok profi elsajátítása elengedhetetlen lesz a sikerhez. De nekünk ugye nagyon élénk a fantáziánk, ez nem is volt kérdés, szóval inkább maradjatok velünk!

A Tiny Armiesban hadseregeket fogunk irányítani, igaz enyhe túlzás lenne az egységünket hadseregnek nevezni, de ha azt vesszük alapul hányan fognak „meghalni” mire profin elsajátítjuk az alapokat, akkor valahol a háttérben bizony komoly seregek várnak arra, hogy mi végre profi vezérek lehessünk. Mindig adott lesz pár katona, akiket csak egy színes négyzet jelöl, embereinket csak a négy irányba tudjuk mozgatni és bizony ők olyan buták, hogy a parancsainkat egyszerre teljesítik, ha mindez nem lenne elég akkor ráadásul annyira nagyon buták hogy addig mennek míg a falnak vagy valami másnak nem ütköznek. A végső cél az lenne, hogy az ellenséges egységeket legyőzzük. Ha valamelyik emberünk nekimegy egy ellenfélnek akkor azt bekebelezi, ugyanez történik velünk is ellenkező esetben. a játék akkor válik érdekessé, amikor rájövünk, hogy a csata körökre van osztva, nagyon fontos előre gondolkodnunk, hogy vajon mit fog lépni legközelebb ellenfelünk, mert ha rosszul számoljuk ki a lépéseket akkor bizony pillanatok alatt veszíteni fogunk. Szerencsére a győzelemhez elég egy életben maradt katona, hibátlanul teljesíteni a pályákat teljesen lehetetlen. Hogy még érdekesebb legyen a játékmenet, kitaláltak egy csomó féle akadályt, ezeket könnyű lesz megismerni színük, alakjuk és a tulajdonságaik alapján. Lesz víz amibe belefutva emberünk instant halált hal, lesz hegy ami megállít, lesz olyan pont amiről lepattanunk, lesznek amik eltérítenek és számtalan ilyen és ehhez hasonló akadály lesz ami alapvetően befolyásolja majd a végeredményt. Ezeknek az alapos ismerete és kihasználása nagyon fontos lesz a győzelemhez, az AI megdöbbentően okos, de eléggé kiszámítható.

   

Összesen háromféle játéktípussal fogunk találkozni, lesz a klasszikus kampány, ahol megtanulhatjuk a különböző stratégiákat, lesz a Skirmish ahol véletlenszerű feladatok jönnek egymás után, illetve lesz a Versus ahol akár négy játékos is játszhat egymás ellen, itt nem online játszunk hanem a hagyományos módszerrel; a telefont egymásnak adogatva. Természetesen Apple Watchon jóval egyszerűbb dolgunk lesz, szerencsére a játék sem mechanikában sem pedig külsőleg ne szenved hiányt semmiben, viszont csak a Classic mód lesz elérhető, tehát a WC üldögélve az óránkat bámulva csak gyakorolni tudunk majd az AI ellen a különböző nehézségű stratégiákat, nyilván a Skirmish és a Versus nem lesz elérhető rajta.

A Tiny Armies megéri a 0.99-es árcédulát, mind telefonon mind órán egy rendkívül élvezetes és okos játék, azokat az időket idézi fel bennem amikor a játékok még nem a külsőjükkel hódítottak, hanem a zseniális játékélményükkel. végtelenül egyszerű ötlet, nagyon jól működik és meglepően összetett tud lenni ahhoz képest amilyennek elsőre tűnhet. Mindenképpen tegyetek vel egy próbát!

Szerintünk: 3/5

A játék 0.99$-ért letölthető az iTunes áruházból.
Kommentek megjelenítése