Angry Birds Blast・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2017.01.02 - 08:47   |   Írta: Ca$h   |   1955
02. jan Angry Birds Blast・Ismerkedő

Az Angry Birds gépezet megy tovább nincsen megállás!

A Rovio munkásságát a legelső pillanattól fogva nyomon követem, sőt mi több, az összes létező Angry Birdsöt megvettem, lelkesen játszottam is velük. Voltak idők, amikor még nem nyugodtam, amíg mindegyik pálya három csillag nem lett. Aztán valahol elvesztettem a nagy lelkesedést, bár az összes új részt leszedtem és kipróbáltam, de úgy érzem ebben a hatalmas nagy ötletben már nincsen elég szufla, nyögvenyelés az egész, a rókabőr már réges régen elfogyott. A készítők szerencséjére azonban a kisebb – nagyjából óvodás – korosztály teljesen odavan a mérges madarakért, amivel tulajdonképpen meg is fogták az Isten lábát. Plüss állatok, játékok, mozifilm stb. A gépezet megy tovább.

Legújabb szerzeményük ‒ akárcsak az utóbbi kb. hat rész ‒ ugyancsak egy pofátlan lenyúlása, de nevezzük inkább csak újragondolásának – nagyon nagy jóindulattal – a másik nagy kasszasikernek, a Candy Crush Sagának. Már megint Candy Crush! Igen... Sajnos, a játékpiac ismétli önmagát, a legtöbb ember nem mer belefogni valami újba, inkább meglovagolja a biztos recepteket és ráhúzza a saját skinjét, hátha bejön belőle még egy kis pénz. Ez az Angry Birds esetében azért ciki – még az alapnál is jobban –, mert ezt a stílust egyszer már újragondolták az Angry Birds POP esetében. Jó, persze ott lövöldözni kellett a golyókat, nem pukkantgatni. De most komolyan, ez olyan nagy különbség?

Valószínüleg igen, különben nem csináltak volna rá egy új címet. Szóval akkor, mint az szerintem már kiderült, a Blast érdekessége az lesz, hogy hasonló színű lufikat pukkantgassunk, ezzel kiaszabadítva kedvenc mérges madarainkat. Abban az esetben, ha több mint ötöt találnánk el, jönnek a kötelező power upok, amik az egyediség legminimálisabb szikráját sem mutatják. Idővel lesznek vásárolható power upok is, amik talán már egy picivel ötletesebbek de ha már pénzt fizetünk értük, legyenek is azok, nem igaz?

Mint gondolom azt látjátok, az Angry Birds Blast egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Ez is csak ékes példája annak, mi történik akkor, amikor valaki valahol kitalál valami fantasztikusat és addig próbálja azt ismételgetni, amíg tökéletesen nevetségessé nem teszi magát. Szomorú ez az egész, de az Angry Birds film legalább tényleg nagyon jó volt, igaz a rajongó faktor sokat dobott rajta, de legalább piszkosul élveztem!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése