Bloxx・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.22 - 09:01   |   Írta: Ca$h   |   1658
22. dec Bloxx・Ismerkedő

Végére hagytuk Dani büszkeségét!

Nem tudom, hogy a véletlennek köszönhető-e vagy a srácok direkt küldték ilyen sorrendben a kódokat, de egyértelmű minőségbeli fejlődés figyelhető meg Dani játékainál még úgy is, hogy a cikkeket nem a megjelenés sorrendjében írtam. A Bloxx egy 3D platformer, ügyességi játék. Aki ismeri ezt a stílust, tudja, hogy rengeteg buktató van benne.

Kezdjük rögtön azzal, hogy lekódolni egy 3D világot nem valami egyszerű dolog, még akkor sem, ha a design minimál. A játékban időnként árnyékolási problémákat lehet felfedezni, illetve sajnos, a golyó semmilyen szinten nincsen animálva, emiatt eléggé amatőr hatást kelt az első pár percben. A labda fizikája viszont kőkeményen le van fizikázva, megdöbbentően élethű, leginkább olyan, mintha vasból lenne, tehát lassan gyorsul fel, lassan áll meg, nagyon nehéz irányítani. A mozgás élethűsége miatt én tettem volna valami grafikát rá, akár csíkokat vagy éppenséggel valami egyedi smileyt, logót, így már rögtön látszana hogy gurul. Szőrösszívű akartam lenni és negatívumként akartam felhozni az irányítást is, ami így gombokkal rendkívül nehézkes és nehezen tanulható, de később örömmel vettem észre, hogy át lehet váltani joyra, amivel már lényegesebben kényelmesebb a sztori egy HC gamernek.

Röviden ezek lettek volna a negaítv dolgok. Innentől fogva már csak a jók jönnek. Kezdjük rögtön azzal, hogy a játék alatt szóló muzsikák fantasztikusak. Az ötlet, hogy csináljunk egy SoundCloudos soundtracket egészen egyszerűen zseniális. Nem kell jogokat fizetni és mindenki csak profitálhat belőle. A minőségi dallamos zenéknek köszönhetően egy egészen egyedien különleges profizmus árad a játékból, minőséget sugall az egyszeri gamer felé. A mindenhol fellelhető 3D-ben megjelenített szövegek hihetelenül viccesek és eredetiek. Ezt a stílust a Portal indította el, nekem nagyon tetszik, ahogy a készítő külső figyelőként kommunikálni próbál velünk, elvonja a figyelmünket és szórakoztat. A játék nagyon hamar beszippantja az embert, élvezetes, vicces, nagy benne a kihívás, igazi minőségi munka, minden kezdő negatívum eltűnni látszik és mindez kb. már 15 perc játék után. Dani rájött a titkos receptre, kell egy jó ötlet, dallamos muzsika és sok-sok humor, ennyi az egész, minden más már csak marketing.

Hihetetlen, hogy mindezt egy 14 éves kissrác hozta össze, mindenki most gondolja végig hol volt ebben a korban, igen pontosan ott. Köszönöm neked ezt a hetet Dani, tanulságos volt, szórakoztató és egészen különleges, pont így karácsony előtt. Ilyen hozzáállással, kreativitással és kitartással még sokra fogod vinni az életben. Remélem hallani fogunk még rólad és bízom benne hogy további címeket tudunk majd tesztelni az oldalon. A Bloxx szép befejezése az egyedi ismerkedésnek és egy hatalmas pont az „i” tetejére. Bátran merem ajánlani bárkinek, igazából több pénzt is adnék érte, olyan minőségi munka. Csak így tovább, szép volt!

 

A játék 0.99$ áron megvásárolható az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése