Break Liner・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.02 - 10:26   |   Írta: Ca$h   |   1938
02. dec Break Liner・Ismerkedő

Nem akarjuk megtörni a vonalat, péntek van és ismét egy remek játék jött szembe.

Érdekes ez a dolog, hiszen amikor leszedem az App Store-ból az éppen aktuális „New Games We Love” próbálkozásokat, érkezési sorrendben állok neki a teszteléseknek, mégis valahogy péntekre jutnak a legjobb kis cuccok. Hát íme, egy újabb gyöngyszem: Break Liner.

Ahogyan az lenni szokott, a legjobb játékok igazából egyszerűek, mint az egyszeregy. A Break Liner alapkoncepciója is ilyen, tulajdonképpen csak egy egyujjas. Az általunk irányított űrhajó célja, hogy jobbra és balra cikázva minél tovább életben maradjon. Ehhez nincs másra szüksége, csak elég sebességre, hiszen a képernyő folyamatosan halad előre.

Pár alapaszabály van csupán, amivel törődni kell. Az első és legfontosabb, hogy folyamatosan mozgásban kell lenni. Az űrhajónk egy egészen különleges hajtóművel van felszerelve, aminek az a lényege, hogy csak akkor kap elég löketet a továbbhaladáshoz, ha a mellettünk lévő egyenes vonalat megtörjük. Ezt csak a fehér (alap) és arany (credit) színűekkel tudjuk megtenni, mert a feketéről lepattanunk, a pirostól meg felrobbanunk. A játék egytől számol visszafele, ha ez sikerült, akkor legközelebb már kettőször kell sikeresen áttörnünk a vonalat. Ez a számláló mindig eggyel nő, még azután is, ha meghaltunk. Szóval, ha mondjuk eljutottunk húszig, akkor legközelebb már hússzor kell halál nélkül vonalat törnünk ahhoz, hogy újra nőjön eggyel a számláló.

Az egész játékra a minimáldesign jellemző, kellemes pasztellszínekkel, dallamos muzsikával végigkísérve. Ha eljutottunk a 25-ös számlálóhoz, akkor megvehetjük az első extra hajónkat, amiből egyébként számtalan közül válogathatunk, csak legyen elég kreditünk vagy számláló állásunk hozzá. A Break Liner egy rendkívül kellemes kis cucc, mindenképpen tegyetek vele egy próbát, az a típusú játék, ami megnyugtat, nem pedig az ellenkezője. Ez eléggé ritka manapság!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentésMentésMentés


Kommentek megjelenítése