Drive Ahead Sports・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.11.21 - 11:03   |   Írta: Ca$h   |   2023
21. nov Drive Ahead Sports・Ismerkedő

Futball lábak nélkül, egy kicsit másképp.

Igen, jól olvastátok a Drive Ahead Sports egy igencsak elmebeteg, viszont annál kreatívabb ötlet. Miszerint, mi történne akkor, ha egy szűkös, kis jövőbeli arénában kocsik, motorok, tankok ‒ mindenféle járművek ‒ hajkurásznák azt a bizonyos lasztit? Hát, kérem szépen, káosz a javából.

A DA Sports-ot nem kell komolyan venni, nem több ez egy apró poénnál, viszont annál addiktívebb és szórakoztatóbb. Meglepően el tudja kapni az embert a gépszíj! A játékmenet egyébként nem túl bonyolult. Adott egy zárt aréna, bal és jobb oldalt valami elmebeteg, abszolúte nem odaillő verda, középen egy gép ledob nekünk egy labdát, a feladat pedig az lenne, hogy minél hamarabb „berúgjuk” az ellenfél kapujába.

Lesznek bizonyos szabályok, nehézségek és akadályok viszont, amik ezt a dologot kissé megnehezítik. Először is a játék fizikája nevetséges, leginkább olyan, mintha a Holdon játszódna, semminek nincsen súlya, minden hungarocellből van. Persze idővel némi ráköltéssel tudunk változtatni a verdák súlyán, de mire ide eljutnánk, már úgyis valami másikkal fogunk nyomulni. Aztán a labda viselkedése sem valami élethű, meglehetősen érdekes dolgokat tud csinálni olyan szituációkban, amikor egyértelmű lenne a gól. Végül pedig, de nem utolsó sorban, ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor a középen lévő robot egyre több labdát dob be az arénába, innentől fogva már csak random szerencse, hogy ki kapja a következő gólt.

A Drive Ahead Sports egy remek, hétfői bolondozás, alig tudtuk még megemészteni, hogy már megint melózni kell menni, könnyebben mennek a nehézségek, ha nevetéssel kezdjük a napot. Erre tökéletes lesz a DA Sports, másra nem nagyon.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.

MentésMentés


Kommentek megjelenítése