Tangled Up!・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.10.17 - 10:41   |   Írta:   |   1433
17. okt Tangled Up!・Ismerkedő

Amikor az ellentétek vonzzák egymást, vagy inkább csak össze vannak kötve.

Piroska és Kék az igazi örök ellentétek, ők ugyanis a mágneses erő két ellentétes pólusa, mégis nagyon szeretik egymást, bármit megtennének csak hogy újra együtt lehessenek. Kitalálják hát, hogy egy elektromos kábellel összekötik magukat, hogy soha semmilyen körülmények között ne történhessen meg, hogy újra elveszítik egymást.

A Tangled Up alapkoncepciója erre a két dologra épül. Egyrészt a két kis pólusunk folyamatosan össze lesz kötve, másrészt pedig a mágneses térnek köszönhetően taszítani is fogják egymást. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy a képernyő szélén lévő hatalmas piros és kék mágneseket nyomogatva, csavarjunk egy jó nagyot a gondolkodásmódunkon és mindig fordítva gondolkodva érjük el, hogy Piroska és Kék egy pontot találkozzanak, ami igencsak stílusosan egy villanykörte lesz.

Mint a legtöbb logikai játékban itt is az alaphelyzet rendíkvül egyszerű, de a készítők zsenialitásának köszönhetően rendesen meg tudják kavarni nekünk a dolgokat. Egyrészt ugye a tökéletes teljesítés érdekében mindig fel kellene vennünk a jól megszokott három csillagot, másrészt egyre több akadállyal, majd később ellenféllel fogunk találkozni, akik bármit megtennének hogy ne járjunk sikerrel. Illetve a pálya szélén elhelyezett mágnesekbe is rendesen bele lehet ám zavarodni, hogy mikor vonzanak és mikor taszítanak, sokszor elég egy rossz lépés és már kezdhetünk is mindent elölről.

A Tangled Up egy nagyon szépen kivitelezett minőségi munka, jó hangulattal, imádnivaló főszereplőkkel és sok-sok tartalommal. Arról nem is beszélve, hogy komoly agymunkát és fordított gondolkodásmódot követel meg a siker érdekében. Ki ne hagyjátok!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése