Star Crusade・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.10.03 - 18:10   |   Írta: Ca$h   |   1939
03. okt Star Crusade・Ismerkedő

Igen, igen, már megint csak egy kártyajáték.

Viszont ezúttal nem valami végletekig leegyszerűsített, gyermeteg, debilparádé utánzattal lesz dolgunk, hanem kőkemény játékosokra szabott hardcore élvezettel. Ha már mindig a Hearthstone-nal szoktam jönni, akkor most örömmel üzenem mindenkinek, hogy a Star Crusade olyan minőségi cucc, ami akár az imént emlegetett Blizzard klasszikus sci-fi változata is lehetne.

Nyilván a fanatikus Heartstone rajongók most megköveznének miatta, de nekem mint kezsuel júzernek egy szinten van a két játék és valljuk be ez bizony nagy szó. Miután végignéztük a minőségi bevezetőt – ami rögtön arról fog tanúskodni, hogy ennek a kártyajátéknak bizony még története is van – rögtön bele is csapunk a lecsóba, a háromszintes gyakorló üzemmód nem piskóta, legalább fél óra lesz mire átrágjuk magunkat rajta és nagyjából képbe leszünk, hogy mi, merre, hány óra.

Az alapvető adok-kapok, minél több egységet kirakok és igyekszem hamarabb sebezni, mint a másik dolgokon kívül, számtalan olyan eseménnyel fogunk találkozni, ami elmélyíti a játékmenetet. Kezdjük rögtön azzal, hogy a szokásos mana pont helyett most supplies-zal lesz dolgunk, ami ugyancsak körönként eggyel nő, de emellett lesznek energiapontjaink is, amik további extra képességekkel, néha életmentő eseményekkel fogják akár az egész meccs kimenetelét formálni. Érdemes ezeket a pontokat a legforróbb szituációkra tartogatni, csak hogy értsétek miről beszélek. Van mondjuk egy olyan képeségünk, hogy 12 energiáért az egyik egységünkkel újra támadhatunk. Namost, ha sikerült letakarítani a pályát és van egy erős egységünk, akkor ha ügyesek voltunk és spóroltunk a képességekkel, akkor a megfelelő pillanatban akár duplán is megsebezhetjük ellenfelünk hősét.

Számtalan típusú kártyával lesz dolgunk, a köztük lévő kapcsolat meg brutálisan komoly mélységekbe is elmehet, de ehhez természetesen nagyon bele kell ásnunk magunkat a játékba. Ehhez sok-sok gyakorlásra és tapasztalatra lesz szükségünk. Itt is természetesen több száz kártya közül válogathatunk majd, gyűjtögethetünk, killer paklit készíthetünk és persze nem kis pénzt lehet otthagyni, ha igazán beleszerettünk a játékba. Végre valahára nyugodt szívvel mondhatom azt, hogy megszületett a játék, ami felveheti a versenyt a Blizzard egyeduralkodó királyával, hajrá!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése