Animation Throwdown・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.09.26 - 19:26   |   Írta: Ca$h   |   2409
26. szept Animation Throwdown・Ismerkedő

Lassan nem létezik már olyan történet vagy játék, amiből ne csináltak volna kártyaváltozatot.

Hiába, nincs mit tenni, ha a Blizzard egyszer nekivág valaminek, akkor az nagy port kavar maga után. A Magic alapjaira épülő Hearthstone sikereit meglovagolva csak úgy gombamód nőnek ki egymás után a pocsékabbnál pocsékabb – néha azért meglepően jó is tud lenni – próbálkozások. Ezúttal a felnőtt mesék királyait vették alapul, olyanokat mint Family Guy, Futurama, American Dad és a többi. Ezeknek a főszereplői képeznek egy decket, így jön ki az öt különböző típusú pakli.

Jó nyárspolgárként én természetesen a Family Guy-t választottam, és bele is vágtam a nagy kalandba. Ami elsőnek rögtön feltűnt az a végtelenül lecsupaszított szabályrendszer, tulajdonképpen teljesen magától történik minden, nekünk csak azt kell eldönteni, hogy melyik szereplőt rakjuk középre. A kör végén magától fog támadni, ha maradt még sebzése magától támad tovább, nekünk szinte semmi dolgunk nem lesz. Szóval, így első körben, csak annyi érdekesség lesz a játékban, hogy kiválasszuk azokat a kártyalapokat, amiktől a kirakott embereink még erősebbek lesznek. Ekkor lép a képbe a humor, hogy embereink milyen idióta metamorfózison esnek keresztül, ha rápakolunk egy-egy képességkártyát ez már önmagában is megér egy misét. De inkább nem lőném le előre a poénokat.

Apropó humor, na szerencsére ebben nem fogunk szűkölködni, már rögtön a játék elején rekeszizom szaggató jeleneteknek lehetünk szemtanúi, ahogyan az öreg szövegel a laborban, az frenetikus. Ugyanez a légkör és szövegelés mondható el minden aspektusban. Ha valami miatt különleges a játék, akkor maximum csak ez az egy lehet az. Természetesen tudunk majd vásárolni és fejleszteni ezerrel – erről szól manapság minden, ugye. Az egyetlen érdekes dolog a játékban a laboratórium lesz, amikor ki tudunk fejleszteni magunk is különböző képességkártyákat, a számunkra érdekesnek tartott lapok keverésével. Érdemes ezzel játszadozni és kipróbálni a kombinációkat.

Az Animation Throwdown így első blikkre nem tűnik valami nagy számnak, talán csak a humor lesz az, amiben különbözni fog a többitől, de az is olyan fáradt, hogy csak a telefont fogjuk kiejteni a kezünkből, ha túl sokat játszunk vele. Én sajnos biztosan nem fogok és ti?

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése