Magic Mansion・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.09.20 - 07:43   |   Írta: Ca$h   |   1510
20. szept Magic Mansion・Ismerkedő

A Maniac Mansion, na az egy jó játék volt!

De ez nem az, bár valahogy mindig arra áll rá a kezem, ha le akarom írni a szóban forgó címet. A Magic Mansion a manapság oly divatosnak számító retro vonalat hivatott követni és képviselni, abból is a brutálisan pixeles fajtát. Kezdjük azzal, hogy nem a grafika számít, hanem a játékélmény. Ezt rendkívül jól teszi, hiszen nem csak hogy Commodore 16-os időket idéző pixeles a grafika, de még monocrome is, tehát full fekete-fehér. Ez mind nem lenne gond, hiszen nem kevés olyan játékkal volt dolgunk az elmúlt közel egy év alatt, amiktől leesett az álkapcsunk. Nem vagyunk kényes fajta, de van, amit még a mi gyomrunk sem vesz be, az enyém biztosan nem.

Szeretem én a Trila&Errort, jópofa dolog, hiszen az életben csak egy esélyünk van, ezeknél a játékoknál meg végtelenül kismillió. Viszont kéne lennie valaminek, ami visz előre, ami hajt, vagy éppenséggel nem hagy nyugodni. Értitek, ugye? Na, ez itt nincsen meg. Nagyjából olyan két és fél másodpercenként fogunk meghalni, ekkor rögtön fennáll a lehetőségünk arra, hogy vagy huszonöt kreditért folytassuk a játékot, vagy pedig kezdjük elölről. Na most, kérdezem én, ha huszonöt kreditet összeszedni legalább tíz perces meló, akkor mi a fészkes fenéért akarnám elkölteni arra, hogy ne az első szintről induljak újra, hanem a harmadikról. Érten én értem, ez a profiknak való opció, de vajon ki a fene lesz olyan, aki ebben a pocsék játékban eléri ezt a szintet?

Stílusát tekintve a cucc egyébként Jump&Run, úgy szó szerint, ugyanis emberünk megállás nélkül csak rohan előre, néhol jobbra néhol balra, faltól falig természetesen, majd a létrán fel, közben nekünk „csak” ugrani kell. Nem is lenne ez olyan nehéz ugye, csak valahogy sosem akar sikerülni a dolog és olyan 15 perc játék után olyan szinten ragequitelünk, hogy a telefon behorpad tőle, csak nehogy valahol a falnak is csapódjon!

Nem fogom itt szépítgetni a dolgot, a Magic Mansion egy piszkosul, mocskosul, pocsék játék, soha semmilyen körülmények között ne próbáljátok ki, ha meg mégis, akkor magatokra vessetek!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése