Egg Inc.・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.23 - 20:35   |   Írta: Ca$h   |   3751
23. aug Egg Inc.・Ismerkedő

Egy tojás mind felett, egy tojás kegyetlen, egy tojás sötétbe zár, mert bilincs az egyetlen ...

A nem túl távoli jövőben az univerzum titkait a csirketojásból fogják megfejteni, nem csoda hát, hogy neked, mint őstermelőnek, elsődleges feladatoddá vált a tojáskereskedelem. Az egész elképesztően beteg, főleg az intró, ahogyan mindezt előadják. Tény viszont, hogy az ötlet fantasztikus, hiszen a legősibb filozófiai kérdés, hogy mi volt előbb, a tojás vagy a tyúk. Ember legyen a talpán, aki ezt meg tudja válaszolni és alapos bizonyítékokkal alátámasztva bárki számára érthető prezentációt tart róla.

Az Egg Inc. a beteg tálalás mellett egyike azon egyujjas játékoknak, ahol nincsen más dolgunk, mint fejleszteni, építeni, minél több pénzt keresni és, amikor már elég jött a házhoz, kezdeni mindent elölről. Manapság egyre több ilyen játék jön ki, nem is csodálom, hiszen egyszerűségük és kellemes játékmenetük miatt tökéletesen kikapcsolják az embert. Az Egg Inc. következő nagy meglepetése akkor jön, amikor a középen lévő piros gombot nyomogatva megindulnak a csirkék az ólból a keltetőbe, majd a játék megkérdezi, hogy ez minden, amit tudunk? Csak egy ujjunkat vagyunk képesek használni? Ekkor előkerül a ritkán használt második ujjunk is és ritka élvezettel fogjuk konstatálni, hogy a csirkék jóval nagyobb ütemben futkároznak egyenesen a keltető felé. Majd megint megkérdezik, hogy tényleg csak annyire vagyunk képesek? Erre a gomb a teljes képernyőre kinő, amin kényelmesen elfér egyszerre akár négy ujjunk is, majd a gombot tapizva egész hadseregnyi csirke indul meg, hosszú kotkodálások közepette, összevissza futkározva, mi meg azon vesszük észre magunkat, hogy egyre nyugodtabbak vagyunk, az idegeink lenyugodnak, szinte zen buddhista lesz belőlünk.

Ez persze csak egy apró része a játéknak, de olyan jól ki van dolgozva, hogy imádni fogjuk a kis futkározó kópékat. Persze egyre több keltető fog kelleni, azokat is egyenként tudjuk majd fejleszteni, a végén már kész felhőkarcolókat felhúzva a kezdeti ócska faólok helyett. Közben persze szükségünk lesz arra is, hogy ezt a rengeteg tojást elszállítsuk és eladjuk, erre fel kell turbózni a gépparkunkat, egyre több kocsit véve, amiket ugyancsak agyon tudunk fejleszteni, akár végül kacsacsőrű kamionná is.

Ha elértünk egy bizonyos szintet, akkor megtehetjük, hogy kezdünk mindent elölről, ilyenkor a tojásunk már jóval többet fog érni. Minden fejlesztés, amit aranytojásért vettünk, megmarad, csak a sima kutatásokat kell elölről kezdeni és természetesen a farmunk építését is. Az Egg Inc. egy kimondhatatlanul cuki játék, csodaszép rajzfilmszerű grafikával, egy ideig biztosan mindenki ellesz vele. A drága NonStop Knightom most veszélybe került.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése