FIE Swordplay・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.13 - 13:02   |   Írta: Ca$h   |   2017
13. aug FIE Swordplay・Ismerkedő

Nagyban zajlik a riói olimpia, a kint lévő sport hőseink meg már kettő aranyérmet, és egy ezüstöt is szereztek vívásból.

A FIE Swordplay egy kis betekintést enged abba, hogy mennyi mindent kellett nekik tenni azért, hogy eljussanak idáig mindemellett pedig kicsit részesei lehetünk annak, hogy milyen mély és komoly sportág is ez a vívás valójában.

A játék grafikája döbbenetes – lassan hozzá is szokom ehhez és alapnak fog számítani – az animációk félelmetesen élethűek, ahogyan a játékban lévő mozdulatok és stratégiák is. Nem is tudom hol kezdjem a bemutatást, mert a játék eléggé komplex. Egyrészt a kampányon belül végig fogjuk járni az egész világot és számtalan típusú versenyben vehetünk részt. Lesz olyan, ahol már az első találattal nyerni tudunk; lesz, hogy három találatra lesz szükség. Van, hogy időre minél több pontot kell elérni, lesz olyan verseny, amikor Guitar Hero-szerűen kell támadásokat időre nyomogatni. Rengeteg típusú versennyel fogunk találkozni, de alapvetően a felállás, hogy az győz, aki ötöt betalál, mindegy hogyan, csak sikerüljön.

Aztán lehetőségünk lesz még Tornákat vívni élő emberekkel, illetve akár facebookos barátokkal is, itt lehet a legtöbb pénzt keresni egyébként. A kapott pénzt ruhákra tudjuk költeni, amiknek különböző statisztikáik vannak, érdemes odafigyelni, hogy egy teljes szett együtt még erősebb tud lenni. A játék legérdekesebb része viszont a különböző stratégiák alkalmazása, ahogyan haladunk előre és egyre magasabb szinten vagyunk, egyre több ilyen stratégia fog elérhetővé válni. Mindegyikben van egy védekező, egy távolsági és egy közelharci módja a vívásnak. Az eleinte félelmetesen egyszerű játék eléggé hamar átmegy brutálisan nehézbe, ahol már alaposan át kell gondolnunk a stratégiánkat és ki kell ismeri ellenfelünket, ha nyerni akarunk. Ilyenkor lesz fontos kiválasztani a megfelelő stratégiát az arzenálunkból.

Jómaga azt hittem, hogy ez is csak egy sima árkád játék a sok közül, de nem. A FIE Swordplay egy vérbeli profi sportjáték, legjobb tulajdonsága pedig, hogy bárkinek el tudja nyerni a tetszését, nem kell hozzá sport fanatikusnak lenni. Érdemes tenni vele egy próbát. 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése