Phoenix II・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.10 - 11:41   |   Írta: Ca$h   |   1629
10. aug Phoenix II・Ismerkedő

Régóta vágytam már arra, hogy egy vérbeli, klasszikus, árkád scroller lövöldével játszhassak kedvenc telefonomon. Az imáim meghallgattattak!

A Phoenix 2 minden képzeletemet felülmúlta, döbbenetes grafikájával, pörgős muzsikájával és izgalmas, változatos játékmenetével pillanatok alatt elrabolta a szívemet. A játék lényege akárcsak a korábban megismert Leap Day esetén, hogy naponta csak egy küldetéssel fogunk találkozni, ami nagyjából olyan éjfél környékén reszetelődik. Szóval, van egy egész napunk arra, hogy megismerjük a pályát, kiismerjük az ellenfelek mozgását és esetlegesen a nap végére saját rekordot döntsünk, vagy mi legyünk a világon legjobbak.

Erre kismillió hajó áll majd a rendelkezésünkre, de nem lesznek meg rögtön, vasat csak négy óránként sorsol nekünk véletlenszerűen a Warp Gate. A hajók alaposan különböznek egymástól, mind fegyverzetben, mind pedig szuperképességekben. Az alap lövésünkön kívül kettő ilyennel lesz dolgunk, az első a Zen Mode, amikor nem kell mást tennünk, csak elengedni a képernyőt, ilyenkor kell egy kis idő míg szuperfegyverünk feltölt, majd aktivizálja magát. Lesz olyan hajó, ami ilyenkor robbant egy teljes képernyőset, de lesz olyan is, ami pajzsot von magunk köré. 

A másik szuperfegyverünket a 3D Touch segítségével tudjuk aktiválni, de csak azután, hogy elég ellenséges hajót kilőttünk és felszedtük az utánuk hagyott energiagömböket. Eme képességünk hatókörét igencsak látványosan mutatja a játék, hiszen egy különböző színekben pompázó, gyönyörű aurakör jelenik meg körülöttünk, amit aktiválva – képernyő erősebb megnyomásával – ugyancsak változatos dolgok történhetnek. Van olyan hajó, ami ilyenkor az összes ellenséges lövedéket elpusztítja a képernyőn. Lesz olyan is, ami egy halálos védelmi rendszert egyfajta lézert fog aktiválni, ami közelről célkövetős lövedékeivel pillanatok alatt el tud pusztítani egy egész armadát.

Így elsőre eléggé OP-nak tűnhetünk, pedig valójában elég egyetlen lövés a hajtóművünkre és vége is lesz a menetnek, mehet minden elölről. Kreditet csak minden újonnan teljesített pályaszakasz után kapunk, illetve a következő nap elején, ha sikerült szintet lépni, vagy elérni valami extra eredményt. A kapott pénzmagból pedig fejleszteni tudunk. A Phoenix 2 egy elképesztő játék, a rövid meccseknek köszönhetően bármikor, bárhol játszható. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése