Tom Gold Run・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.05 - 18:20   |   Írta: Ca$h   |   8498
05. aug Tom Gold Run・Ismerkedő

Az egész napos, pénteki őrület és lóti-futi után, mi sem eshetne jobban, mint tovább futkározni csak ezúttal mobilon.

A hős időket idéző Temple Runt gondolom senkinek nem kell bemutatni. A nagysikerű játék még egy olyan korban készült, amikor a játékkészítők meg voltak győzödve arról, hogy az érintőképernyő csak arra alkalmas, hogy irányokat adjunk az ujjunk segítségével. Azóta sok minden történt, lassan már az egész játékpiac érintőképernyőre költözik és bár én még mindig azt vallom, hogy sok esetben rémálom ez a fajta irányítás, a jövő mindenképpen ebbe az irányba halad.

Főhősük, Tom egy szürke kandúr, aki olyan peches – vagy inkább szerencsés –, hogy pont a háza előtt hajt el egy bankrabló, jó államporgánként utána is ered, de iziben. Rablónk annyira megdöbben ettől, hogy egy pillanatra félrenézve össze is töri a verdát, majd a kocsiból kiugorva fel is húzza a nyúlcipőt. Tom utána ered és addig fut utána, amíg valami meg nem állítja – de úgy szó szerint –, mondjuk telibever egy szembejövő buszt. Az őrületes hajsza közben, rablónk megállás nélkül potyogtatja az aranyrudakat, amiket a Harry Pottert idéző végtelen tárolóhellyel rendelkező zsákból ejt ki. Nem semmi mennyiséget sikerült megfújnia, ez nem vitás, mi meg szépen sorjában felszedünk mindent, amit hátrahagy.

Útközben mindenféle extra segítőeszközzel is találkozni fogunk – ne kérdezzétek ezt ki dobálta el nekünk! – olyanokkal, mint az aranymágnes, a rögbisapka vagy a minirepülő, aminek köszönhetően egy rövid ideig valóban repülni tudunk majd. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a horizontális, illetve vertikális irányokat megadva tökélyre fejlesztve refelxeinket kikerüljünk mindent. A játék akkor ér véget, amikor felkenődünk valamire és ezzel fizikailag is meg leszünk fékezve. De egyet se búsuljatok, hiszen Tom az összeszedett pár száz aranyrúdból rögtön szebb házat, vagy éppenséggel fullosabb berendezési tárgyat vásárol magának és a családnak. Nehéz meló ez a bankrabló üldözés, de valakinek meg kell csinálni.

Mondanom sem kell, hogy miután elköltöttük a joggal megérdemelt, lopott aranyrudakat, valami megmagyarázhatatlan oknál fogva megint elhajt mellettünk egy bankrabló, aki újra balesetet szenved és minden kezdődhet elölről. Mint arra már mindenki rájött, a Tom Gold Runt nem kell komolyan venni, ez egy vérbeli, pénteki, feel good játék, bátran ajánlom bárkinek, legyen férfi vagy nő, gyerek vagy felnőtt, öreg vagy fiatal.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése