Ice Age: Arctic Blast・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.01 - 18:53   |   Írta: Ca$h   |   2581
01. aug Ice Age: Arctic Blast・Ismerkedő

Nem fogjátok elhinni, egy újabb Bejeweled klónba futottam, ami ezúttal az új Ice Age-nek köszönhetően a kedvenceink világában játszódik!

A fene sem gondolta volna, de kedvenc állatkáink ötödjére is mozivászonra kerültek, de mit is várthattunk tőlük, amikor a sorozat minden egyes résszel csak jobb lesz, ellentétben mondjuk egy Fűrésszel, vagy egy Paranormális Aktivitással, amik még a borzalmas szintet sem ütik meg, mégis évente kidobnak egy új részt.

Az Ice Age Arctic Blast tehát egy Bejeweled – gyk. Candy Crush Saga – klón, abból is a mocskosul pofátlan fajta, hiszen hosszú órákon át kell ahhoz játszani, hogy valami eredetiséget találjunk benne. Jó oké vannak olyan jópofa dolgok, mint mondjuk a négyzet alakos, robbantás utáni piranha. Ez egy olyan halacska, ami képes a pályán bármilyen irányban felfalni az általunk választott ékkövet. Külön érdekesség vele kapcsolatban, hogy ha kifogynánk az egymás melletti kövekből, de szembejön még egy piranha, akkor folytatni tudjuk a láncot, mi az hogy, még új követ is választani tudunk. Már látom magam előtt, ahogy profi játékosok a fél páját leszedik a segítségükkel.

Az alapszitu, mint mindig ugyanaz, robbantsunk minimum három vízszintes vagy függőleges sorban lévő követ, elmozdítani csak egyet tudunk. Ha többet robbantunk, háromnál mindig valami speciális követ kapunk ajándékba, mint azt korábban már írtam, ebben a játékban akár valami állatka is helyettesíthet. Az erdetiséget eléggé nehéz észrevenni, de mégis megfogja az embert, mert a pálya körül zajlódó eseményektől kicsit olyan érzésünk lesz, mintha éppen egy aktuális mesében lennénk. Külön érdekesség, hogy a pályák is ennek megfelelően lettek összerakva és, ha jobban megfigyeljük valóban egy sztori fog kirajzolódni és persze a szereplők hangját és ökörködését is olyan jó hallgatni, ahogy mondjuk Motkány erőlködve próbál megemeleni egy hatalmas meteoritot, hogy az alá szorult makkját – mi mást - kiszabadítsa.

A játék középszerű, de a sorozatot és a szereplőket annyira szeretjük, hogy egy kis időre mégis le fog kötni minden rajongót, ebben biztos vagyok. Esélyt adni neki érdemes, de túl sokra senki se számítson, akinek van affinitása az a F2P modellnek köszönhetően természetesen itt is tudja dobálgatni a pénzt kifelé az ablakon, sok sikert hozzá!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése