VOEZ・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.06.17 - 18:16   |   Írta: Ca$h   |   2619
17. jún VOEZ・Ismerkedő

A zene az a minden. Zene nélkül nem lehet élni. Zenét hallgatva olyan érzésünk van, mindenre képesek vagyunk, elrepíthet minket bárhova, emlékek törnek elő belőlünk…

Ezt hivatott közölni a Voez csodálatos bevezető animációja is, ami tősgyökeres japán anime sítlusban van megrajzolva és olyan stílusos, hogy a hideg kiráz minket tőle, de az a jó fajta. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok mindent, ami japán, csodálatos a kultúrájuk, életfelfogásuk, kitartásuk, elhatározottságuk, alázat, ami bennük van. Node, hagyjuk ezt most!

A Voez egy klasszikus zenés játék, amit annak idején a Guitar Hero vezetett be, tett őrületesen sikeressé és okostelefonokon a Tap Tap sorozattal vált híressé. Azóta sok hasonlatos címmel lehetett találkozni kisebb-nagyobb sikerrel – inkább kisebbel – hosszú szünet után úgy érzem, megtörni látszik a jég.

A Voez minden egyes megírt bitjében, megrajzolt pixelében, lejátszott hangjában mestermű. Szavak nincsenek rá mennyire profi munka. Az első pillanattól fogva az utolsóig egyfajta eufórikus állapotba kerül az ember, ha vele tolja. Még akkor is, ha az alapból elérhető zenék nem feltétlenül lesznek minden játékos ízlésének megfelelők. Akkor is imádni fogjátok, bármit is tesztek ellene. Persze ehhez én is kellettem és a hatalmas Guitar Heros múltam. Remélem, nem voltam elfogult az ismerkedés közben, de engem teljesen elvarázsoltak a kis japók, úgymond megvettek kilóra, nem tehetek róla, már az első másodperc után.

A csodálatos dizájnnal megismerkedve nem is lesz más dolgunk, mint kiválasztani egy nekünk szimpi dalt, meghatározni a nehézségi fokozatot. Később, ha már profik vagyunk, állítani tudunk a hangjegyek érkezési sebességén, illetve azt is bekapcsolhatjuk, hogy egyfajta cintányér hanggal jelezze a játék minden alkalommal, amikor eltalálunk egy hangot – ez engem nagyon zavart, ki is kapcsoltam azonnal. A játékmenetet gondolom senkinek nem kell bemutatnom, ha esetlegesen mégis lenne olyan kedves olvasó, aki nem ismeri, annak ott van a Tutorial. Mindenre meg fognak tanítani minket.

Game Centeres achievmenteket unlockolva kapni fogunk halacskákkal szimbolizált kulcsokat, amikkel lezárt dalokat tudunk elérehetővé tenni. A fizetős tartalom csupán annyiban merül ki, hogy venni tudunk valódi pénzért halacskákat, nincsenek zavaró reklámok, nincsenek durva megszakítások, csak a csodálatos zen hangulat és az örvény, amiben elmerülünk pillanatok alatt. Könyörgöm, ki ne hagyjátok!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése