Thunderbirds Are Go・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.06.15 - 18:47   |   Írta: Ca$h   |   1571
15. jún Thunderbirds Are Go・Ismerkedő

Onnan tudod, hogy öregszel, amikor nem tudsz semmit egy olyan csapatról, mint mondjuk a Thunderbirds. Hát, kérem szépen, itt van egy iOS játék, velük a főszerepben.

Engem mindig is zavart, ha valamiről nem tudok semmit, de valahogy ráéreztem, hogy ennél a játéknál többről van szó, mint ami elsőre látszik. A Thunderbirds egy 60-as évekbeli „báb”-sorozat volt a TV-ben. Nem túl nagy siker, de ahhoz mégis elég, hogy 2015-ben újra elővegyék és részben a régi technológiával, részben kiegészítve természetesen számítógépes animációval újragondolják a sztorit, ezúttal Thunderbirds Are Go néven.

Nem csoda, hogy semmit nem hallottam róla, lehet mégse vagyok olyan öreg, mert bár az ötlet jópofa, az eltorzított kisegérhangok eredetiek, mégis a sorozat abszolúte felejthető kategória. Bár lehet, hogy a kisebb korosztály számára hatalmas nagy a kaland és az is lehet, imádják. Gondolom, nem véletlen, hogy csináltak belőle egy játékot.

Sajnos maga a cím sem nevezhető valami emlékezetes darabnak. Kettő típusú kaland váltogatja egymást az egyiknél emberünk fut előre vadul, nekünk csak annyi dolgunk lesz, hogy jobbra, balra kitérő, illetve ugró vagy becsúszó mozdulattal kerüljük el az akadályokat, vagy vegyük fel, amit lehet és kell. Aztán a másik típusnál egy rakétát és egyéb hasonló járművet fogunk irányítani, és ujjunkat a képernyőn tartva ugyancsak kerülgetni, illetve gyűjtögetni fogunk. Mondanom sem kell, hogy esély nincsen arra, hogy ez változzon. Ez minden, amit a játék nyújtani tud.

Az összegyűjtött pénzmagból fejleszteni tudjuk bázisunkat, hogy az még gyorsabban dobálgassa a nyersanyagokat. Hőseinket és hajóinkat sajnos csak random dobozokból tudjuk fejleszteni ami ugyancsak eléggé random, hogy mikor kapunk. Nem igazán értem mi volt a fejlesztők célja, mert pár jópofa megoldástól eltekintve ez a játék félelmetesen gyenge. Nem sok jót tudok mondani róla… Ja de, az elején megérintve a képernyőt olyan lesz mintha leolvasnák az ujjlenyomatunkat… Ja és még valami, le lehet törölni, amikor csak akarjuk…

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése