Leap Day・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.06.01 - 18:22   |   Írta: Ca$h   |   1528
01. jún Leap Day・Ismerkedő

„Mindez már megtörtént a múltban és újra meg fog történni a jövőben.”

Nehéz lefordítani eme legendás mondtatot a Battlestar Galacticából, de tény hogy kevés olyan bölcsességet hallani manapság egy sorozatban, mint akár ez az egy. A retró korszak fénykorát éli, 60-as évekbeli csajszikák flangálnak az utcán, 80-as évekbeli metroszexuális férfiak próbálnak nekik udvarolni, a játékok pedig újra pixelesek és pár hangcsatornán szólnak. Ékes példája ennek jelen esetünkben a Leap Day is.

Eljött a nap, amikor szökdécselni kell, a Leap Day mindkét legfőbb jellemzőjét elrejtették a furfangos kis címben. Főhősünk egy sárga élőlény, hatalmas szájjal és szemekkel, aki életveszélyesen imádja a gyümölcsöket és ezért bármit képes megtenni. Igaz, olyan sok mindent azért nem tud tenni, legfőképpen csak ugrálni. Illetve, ha kell, a falra is rá tud tapadni egy pillanatra, azon lassan lecsúszni, ha kell, végső esetben akár még duplán is tud ugrani. Ezeket a képességeket kell kihasználnunk minden egyes pályán. A gond itt csak azzal van, hogy „emberünk” folyamatosan halad egy irányba és ezt az irányt csak egy falbaütközés tudja megváltoztatni. Szóval, alaposan át kell gondolnunk hogyan, merre és mikor ugrálunk.

A legfőbb érdekesség a játékkal kapcsolatban, hogy minden egyes nap új pályával kedveskednek nekünk a készítők, olyan szinten hogy az előző napival csak akkor tudunk nyomulni, ha azt korábban már kipróbáltuk, vagy éppenséggel hajlandóak vagyunk megnézni egy reklámfilmet. A napi pályáknak nincsen nehézségi fokozata, igazából három főbb részre vannak felosztva, amiket elérve kupa üti a markunkat. Nyilván a bronz kupa jelzi az első harmad teljesítését, majd jön az ezüst és így tovább. Szóval az első harmad felel meg a normál fokozatnak, majd jön a nehéz ezüst és a ku**a nehéz végső harmad, ami már karcolja az Impossible Mission szintet.

Kötél idegek és sok-sok gyakorlás, rutin kell ehhez a kis játékhoz, trial&error másodpercenként. Szerencsére időnként találkozni fogunk checkpointokkal, amiket kellő gyümölcs fejében unlockolni tudunk. A Leap Day egy nagyon kellemes utazás a múltba, amikor még csak ilyen címek voltak, kellő eredetiséggel és pikantériával megfűszerezve, bűn lenne kihagyni.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése