Frissült a Google Maps

Alkalmazások - Játékok   |   2016.03.02 - 22:01   |   Írta: Érci Viktória   |   2022
02. márc Frissült a Google Maps

Két hasznos funkcióval bővítették lehetőségeink tárházát.

iPhone tulajdonos vagyok, és Google Maps-et használok. Szánom bánom, de ha egyszer jobb?! És most még frissítések is érkeztek rá. Bár az egyik számomra abszolút evidens, és nem is értem, hogy eddig miért nem szerepelt az applikáció tudástárában a képesség (halkan jegyzem meg, az Apple „Térkép” még mindig nem tudja).

Tehát az első és legfontosabb a „pit stop”: köztes megállókat is beiktathatunk az útitervünkbe. Pontosabban csak egyetlen egyet, aminek okát ismételten nem értem, de a fejlesztőknek biztosan van rá magyarázatuk.

Hozzuk működésbe a Maps-et és keressük meg a nagyító ikont a kijelző jobb felső sarkában. Koppintsunk rá, és máris felsorakoznak előttünk a lehetőségek, amelyek közül kiválaszthatjuk, milyen típusú kitérőt tennénk (pl. benzinkút). Persze egy komplett címet is bepötyöghetünk, ez sem okoz problémát az alkalmazásnak.

A másik újdonságot egyelőre csak az iPhone 6S Plus vagy 6S-sel rendelkezők élvezhetik, a 3D touch funkciónak köszönhetően. Ezentúl a Google térkép ikonját erősebben érintve egyetlen koppintással kiválaszthatjuk érkezési pontként az otthonunkat, vagy a munkahelyünket. Persze ehhez előbb meg kell adnunk az appnak a szükséges információkat.

A Google Maps ingyenesen letölthető az AppStore-ból.

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése