Skype: eljött a csoportos videóhívások ideje

Alkalmazások - Játékok   |   2016.02.21 - 18:21   |   Írta: Máté Gergő   |   1970
21. feb Skype: eljött a csoportos videóhívások ideje

A Microsoft ígéretet tett a csoportos videóhívás lehetőségére egy hónapja. Mostanra elkészült.

Már elérhető

Elsőként Európában és az Egyesült Államokban tette elérhetővé a Microsoft a frissítést. A redmondi vállalat állítása szerint márciusra az egész világban működni fog a csoportos hívás. A Skype új verziójában összesen 25 ember vehet részt egy konferenciahívásban, és mindig az aktuálisan beszélő személy képe lesz középen. Ez persze nem kizárólag a Microsoft érdeme: az Intel SILK Super Wide Band audió kodek zavartalan üzemeltetése az Azure (felhő alapú, Intel processzoros) szervereken elengedhetetlen volt a sikerhez.

A Microsoft a csoportos videóhívás mellett a Skype chat meghívása is új funkcióként debütál az iOS és Android rendszereken. Ezzel bárkit meghívhatunk egy csoportos (szöveges) beszélgetésbe (akár a Skype Web alkalmazásból is).

Mi lesz a FaceTime-al?

Nem a Microsoft az első vállalat, melynek sikerült csoportos videóhívás funkciót beépíteni egy mobil alkalmazásba. A Google Hangouts már hosszú évek óta képes 10 fős konferenciahívásra, de a Skype mellett egy 300 millió fős felhasználói bázis áll. Az Apple sajnos még mindig nem készítette el a FaceTime hasonló funkcióját, így az iOS beépített alkalmazásának csoportos hívásaira még várnunk kell.

Forrás: hasznaltandroid.hu


Kommentek megjelenítése