Ezért használd az éjjeli üzemmódot az iOS 9.3-ban

Alkalmazások - Játékok   |   2016.01.26 - 21:37   |   Írta: markov94   |   8239
26. jan Ezért használd az éjjeli üzemmódot az iOS 9.3-ban

Érkezik a Night Shift!

Az iOS 9.3 még meg sem jelent, de már javában keringenek a pletykák arról, hogy miket fog tartalmazni. A hírek szerint nem lesz olyan nagy durranás, viszont tartalmazni fog egy igencsak hasznos üzemmódot, amit Night Shiftnek neveznek az Amerikaiak. A Night Shift hatására, a készülék sárgás fénybe borul, ezzel megvédve éjjel a szemünket a kékfénytől.

Aki nem tudná, a kékfényt minden számítógép és telefon kibocsájtja és ez hosszú távon káros is lehet a szemnek, amellett, hogy zavarja a sötétben. Ennek megelőzésére fejlesztettek ki az orvosok monitorszemüveget, aminek sárgás lencséi felfogják ezt a fényt.

Amit érdemes tudni, hogy ezek a szemüvegek nagyon drágák, pláne a jobb fajták. Jó érzés belegondolni, hogy az Apple gondolt ránk és bevezette ezt az üzemmódot, amivel megspórolhatjuk ennek a szemüvegnek az árát.

De valóban ez az oka?

A teljesség érdekében tudni kell, hogy a jailbreak-es társadalom már nagyon régen bevezette ezt. Akkoriban f.lux-nak hívták és teljesen úgy működött mint a most következő Night Shift. Lehet, hogy az ok az volt, hogy az Apple nem akarta, hogy legyen miért jailbreakelni? Ebbe most ne menjünk bele, de mindenki gondolkozzon el kicsit.

A lényeg, hogy ha nem is szeretitek a jailbreaket, most megkaphatjátok f.lux- alkalmazást, csak más néven. Fontos vigyázni a látásunkra, ezért érdemes lesz kihasználni!

 

Kapcsolódó cikk: iOS 9 publikus béta a te telefonodon is

Új béta verziókat adott ki az Apple!

 


Kommentek megjelenítése