Mozgókép-nyomtatás mugliknak

Alkalmazások - Játékok   |   2015.11.18 - 13:26   |   Írta: B Ádam   |   3736
18. nov Mozgókép-nyomtatás mugliknak

És nem kell hozzá roxforti mágia.

A Harry Potter-rajongók jól tudják, hogy a varázslók világában mozgóképek színesítik az újságok lapjait. Nekünk mugliknak, azaz a varázstalan embereknek sajnos be kell érnünk a hagyományos képekkel – legalábbis eddig be kellett. A LifePrint elnevezésű, zsebméretű nyomtatónak és egy alkalmazásnak köszönhetően ugyanis mostantól már mi is megtapasztalhatjuk a mozgó fényképek varázslatos világát.

A LifePrinter a ZINK nevezetű nyomtatási technológiát használja, amely tinta nélküli, ezáltal hőimpulzusok segítségével színezi át a speciális papíron található kristályszemcséket. Maga a nyomtatás egyszerű: a felhasználó megnyitja a LifePrint applikációját a telefonján (iOS és Android készülék is jó hozzá), majd egy kép, videó vagy gif kiválasztása után már el is indul a nyomtatás. A HyperPhoto-nak elnevezett kép létrehozása érdekében a felhasználónak meg kell jelölnie a videót vagy képet egy kis vízjellel, amelynek segítségével fogja tudni megjeleníteni az alkalmazás a kívánt mozgóképet.

A LifePrint nyomtató már 129 dolláros áron megrendelhető a Kickstarteren, azonban 2016 augusztusáig várnunk kell az átvételével.

És hogy miként működik mindez a gyakorlatban? Nézzétek meg az alábbi videót:

 

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése