Elérhető a Plex Apple TV-n

Alkalmazások - Játékok   |   2015.11.03 - 23:22   |   Írta: Máté Gergő   |   1480
03. nov Elérhető a Plex Apple TV-n

Végre megérkezett a hivatalos Plex alkalmazás Apple TV-re.

A megoldás

Egy remek applikációval startolt a Plex nevű média megosztó (stream) szolgáltatás az almás set-top box készüléken. Az eredetileg 2007-ben indult szolgáltatást nagy várakozással fogadták a felhasználók. Míg a Plex régóta elérhető volt iPhone és iPad készülékeken (akárcsak a Roku és a Google TV), az Apple TV saját App Store áruházában csak most debütált.

Scott Olechowski, a Plex alapítója már szeptemberben jelezte, hogy szeretnének alkalmazást készíteni a negyedik generációs Apple TV-re. Sok éven keresztül csak harmadik fél által készített, bonyolult módon telepíthető Plex verziók léteztek az almás set-top boxra. Ez 2013-ban annyiban módosult, hogy a Plex Connect Apple TV program segítségével elérést biztosított a streameléshez.

Komolyabb támogatás

A Plex tervei között szerepelt, hogy az új Apple TV megjelenéséhez a lehető legközelebbi időpontban kiadjon egy applikációt, amely az iOS alkalmazásukra épül, de sajnos csúszást okozott, hogy natív kódot használtak - ami több programozási idővel járt. Eközben megjelent egy Simplex nevű (harmadik fél által készített) applikáció, de nyilvánvaló, hogy a fejlesztő a saját megoldását fogja előtérbe helyezni, és ezt várja el az Apple-től is.

Forrás: theverge.com




Kommentek megjelenítése