Népszerű mobil appok, amelyekkel telefonszámokat tudunk keresni

Tippek és trükkök   |   2021.03.05 - 14:34   |   Írta: H.A   |   1029
05. márc Népszerű mobil appok, amelyekkel telefonszámokat tudunk keresni

A mai világban már annyi mindenre fejlesztenek applikációkat, hogy pontosan ezért tucatnyi telefonszám kereső és konkrétan telefon kereső alkalmazások hada áll rendelkezésünkre.

A régi időkben, ha telefonszámot akartunk megtudni/keresni akkor két lehetőségünk volt. Az egyik felhívni a tudakozót vagy lapozni a jó vaskos telefonkönyvet.  

Ma már ez sokkal egyszerűbb mert néhány kattintás után le is töltöttük a kívánt appot.  Így a kezünkben vagy a zsebünkben egy komplett telefonkönyvet (is) tartunk, pedig csak a telefonunk van nálunk. Lehet névre, címre és telefonszámra is rákeresni. Mindez másodpercek alatt hozza is a kívánt eredményt. Persze ha a szolgáltatónál le van tiltva a megjelenítés akkor nem lesz meg sem a szám, sem a név. Hiába keresünk rá.  Ami pedig a legnagyszerűbb, hogy ezek az appok díjmentesek!

 

Jelentősebb iOS alkalmazások

Abban az esetben, ha elveszik a telefon, de le van töltve egy jó alkalmazás akkor viszonylag gyorsan a nyomára lehet akadni (a számítógépen lehet látni, hogy hol a telefon, amennyiben mind a kettő készüléken le van töltve és be van kapcsolva az app). A másik lehetőség, látni és megnézni például, hogy a gyermekünk hol van adott időben, ezzel kontrollálhatjuk is tevékenységét, illetve távolból vigyázni is tudunk rájuk. Ugyanígy lehet a párunkról, szüleinkről, vagy a többi rokonról is szó. A biztonság minden korosztályban rendkívül fontos. 

Mindezek mellett vannak olyanok, akik a céges telefonokat és vele együtt a kollégákat tudják ellenőrizni, hogy hol vannak, merre járnak épp. A Telefonszám tudakozó összegyűjtötte a legfontosabb applikációkat Apple rendszerű készülékekre.

 

A Lokátor nevű alkalmazás kiváló arra, hogy az elveszett telefon megkerüljön. 

Jelentkezzünk be az iCloud.com/find oldalra, töltsük le a Lokátor alkalmazást egy másik Apple eszközre. Keressük meg a készüléket. Nyissuk meg a Lokátor alkalmazást majd kattintsunk az iPhone keresése ikonra. Válasszuk ki az adott készüléket a térképen való megtekintéséhez. Ha a készülék a közelben van, lejátszhatunk rajta egy hangjelzést, ez azért jó mert ha olyan helyen van, ahol nem kerestük még és közel van hozzánk akkor halljuk, hogy honnan jön a hang. Jelöljük meg elveszettként a telefon. Ekkor a rendszer távolról jelkóddal zárolja a készüléket, és az eltűnt készülék zárolt képernyőjén megjeleníthetünk egy üzenetet a telefonszámunkkal együtt. A rendszer ezenkívül nyomon követi a készüléket. 

Ha megadtunk bármilyen hitel vagy bankkártya adatunkat az Apple Pay szolgáltatásban, a rendszer letiltja az Apple Pay működését, amikor elveszettként van „kezelve” a telefon.  Jelentsük be a készülék elvesztését a rendőrségen. Szüksége lesz a készülék sorozatszámára. Ez akkor szükséges, ha az app nem hoz eredményt vagy nincs letöltve.  Távolról törölhetjük a készüléken lévő adatokat, képeket, és bármit annak érdekében, hogy idegenek ne tudjanak hozzáférni. 

A telefon tartalmának törlése esetén valamennyi információ törlődik a készülékről, az Apple Pay szolgáltatásban megadott hitel és bankkártyák is), és nem fogjuk tudni megkeresni a készüléket a Lokátor alkalmazással, sem az iCloud.com webhelyen. A törlést követően nem lesz lehetőség nyomon követni a telefont.  Tegyünk bejelentést az elveszített vagy ellopott készülékről a mobilszolgáltatónál, mert a szolgáltató így le tudja tiltani a hívásokat, az üzenetküldéseket.

A másik app pedig a Barátok keresése névre keresztelt alkalmazás. Az applikáció használatához barátainknak szintén rendelkezniük kell a Barátok keresése alkalmazással saját készülékeiken. A Barátok keresése alkalmazásból csak iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken adhatunk hozzá barátokat. Miután ismerősünk beleegyezett tartózkodási helyének megosztásába, a Barátok keresése alkalmazás listájában és térképén, illetve az iCloud.com weboldalon tekinthetjük meg a tartózkodási helyét az adott barátunknak.


Kommentek megjelenítése