Óvakodj a gagyi kínai Almás headset másolattól!

Tesztek   |   2015.12.14 - 16:54   |   Írta: markov94   |   6461
14. dec Óvakodj a gagyi kínai Almás headset másolattól!

Régóta Apple párti vagyok és mindig nagy csodálója voltam az almás headseteknek, már az iPhone 4 korszak óta.

Sok fülhallgatót kipróbáltam, de általában egy hónapig húzták, vagy addig sem. Nagy meglepetés volt, amikor az első almás headsetem, ami akkor már használt is volt, majdnem fél évig bírta. Azóta egy iPhone 6 boldog tulajdonosa vagyok, aminek a gyári fülhallgatója több mint egy évig életképes volt, napi rendszeres használat mellett. Mielőtt még elromlott volna, a sulim mellett lévő kínai boltban megakadt a szemem egy Apple fülhallgatón, ami csupán 800 forintba került.

Furcsán néztem rá, mert nem tűnt másnak mint egy sima iPhone füles, csak az Almás logó hiányzott róla. Akkor azt gondoltam, hogy 800 forintért hülye leszek nem megvenni egy fülest, ami teljesen úgy néz ki, mint az eredeti Apple füles. Arról nem is beszélve, hogy akkoriban már haldoklott az iPhone 6 fülese. Tapintásra az anyaga jóval keményebb, mint a puha Apple zsinór, és a hangerő gombjai is kicsit rugalmatlanok voltak, de a legnagyobb probléma a hangzás minősége.

Abban a pillanatban csak legyintettem, hogy működni működik, 800 forint pedig nem kiadás egy ilyen fülesért. A minőséget majd megszokom. Ezzel áltattam magam...

A gondok aztán később kezdődtek. A füles anyaga már 2 hét után elkezdte megadni magát, majd másfél hónaposan végleg kimúlt. 

Sajnos ez alatt a másfél hónap alatt, a hamis füles olyan mértékben károsította a hallásomat, hogy orvoshoz kellett forduljak. Szerencsére még épp idejében, ugyanis az orvos szerint még 1-2 hónap és maradandó kárt is okozhatott volna, de a doki még így is megtiltotta, hogy jó ideig fülest használjak. 

Nem is fogok, de ha újra elkezdem az tuti, hogy kizárólag eredeti Apple fülest fogok venni.

Nagyon vigyázzatok mit vesztek meg! Csábító az olcsó, kínai hamisítvány, de a hallásotok többet ér mindennél!

Kapcsolódó cikkek:

Eredeti Apple fejhallgatók vásárlása a HasznaltAlma-n 


Kommentek megjelenítése