TOP 5 Apple termék 2020-ból

Tech Hírek   |   2021.01.03 - 15:08   |   Írta: ARPII   |   1522
03. jan TOP 5 Apple termék 2020-ból

Fontos év volt ez a cég számára, van miből válogatni.

2020 kemény volt, ezt az Apple is megérezte, annak ellenére viszont, hogy számos alkalmazott otthonról végezte a munkáját, még így is sikeres év áll mögöttük. Az elmúlt 12 hónapban számos új eszköz mutatkozott be, ezek kövül a legtöbb csak egy korábbi folytatása volt, azonban láthattunk új eszközöket és szoftvereket is.

Ebben a cikkben most összegyűjtöttük Nektek az 5 talán leginkább fontos terméket az Apple 2020-as évéből. Ez persze nincsen köbe vésve, így ha más véleményen vagytok, akkor nyugodtan osszátok meg ezt velünk a kommentek között!

 

Magic Keyboard

Sokan talán már nem is emlékeznek rá, de bizony a Magic Keyboard is tavaly, egészen pontosan 2020 márciusában mutatkozott be. Persze nem egyedül érkezett a billentyűzet, ugyanis az új iPad Pro modellek mellett jelent meg, amik továbbfejlesztett kamerákat és LiDAR szkennert is kaptak.

 

Eddig is kaphattunk Smart Keyboard-ot az iPad-ekhez, a Magic Keyboard azonban a legjobb választás jelen pillanatban is. A billentyűzet hasonló az Apple Mac-jeihez használtakhoz, illetve most először tartalmaz trackpad-et is, ami egy hatalmas előrelépés.

Ez még inkább laptop szerűvé teszi az iPad-et, hiszen így már biztosan nem lesz szükségünk arra, hogy megérintsük a kijelzőt, trackpad mellett pedig már egeret is használhatunk a navigációhoz, amiben egy kurzor segít nekünk a kijelzőn, akár csak egy számítógép esetében. Azt sem hagyhatjuk szó nélkül, hogy az iPad „lebeg” ebben a tartóban, illetve kedvünkre állíthatjuk is a dőlésszöget, ami egyrészt egy „varászaltos” megjelenést kölcsönöz az eszköznek, illetve praktikus is nem mellesleg.

 

Sajnos nem csak pozitívumokat mondhatunk el a billentyűzetről, ugyanis meglehetősen bátran lett árazva, hazánkban 117 990 Ft-ba kerül, ami majdnem annyi, mint a legolcsóbb iPad (134 990 Ft). További hátrány még, hogy nem használhatjuk tokként, ami megnehezíti a szállítását, illetve a tablet védelmét.

 

iPad Air

A még szeptemberben mutatta be az iPad Air-t,  az első full kijelzős Apple eszköz, ami Touch ID-t használ, ez ugyanis a fő gombban kapott helyet, ami a készülék tetején helyezkedik el. Történtek azonban előrelépések is, ugyanis szintén ez volt az első Apple készülék, ami megkapta a gyártó A14-es processzorát, még az iPhone 12 széria előtt (pár hónappal).

 

A tablet a színes egyéniségek kedvence is akart lenni, ugyanis számos eddig még nem látott kivitelekben jelent meg: asztroszürke, ezüst, rozéarany, zöld és égkék. Az előző generációs iPad Air-el szemben, ő már a frissített iPad Pro dizájnt kapta, vékonyabb kávákkal és szögletesebb megjelenéssel. Ez, az A14-es chip, a Touch ID pedig egy meglepően kedvező 239 990 Ft-os árról indul, ezért egy majdnem iPad Pro-t kaphatunk, sokkal kedvezőbb áron.

 

iPhone 12

Az Apple idén ősszel négy iPhone-t mutatott be, ami rekord, ezek közé tartozik az 5,4 colos iPhone 12 mini, ami a legkisebb teljes kijelzős iPhone. A spektrum másik végén az iPhone 12 Pro Max-ot találjuk a maga 6,7 colos megjelenítőjével, ő pedig az eddigi legnagyobb iPhone.

 

Az összes új iPhone egy felfrissített iPad Pro dizájnt kapott, szögletes szélekkel, ami újdonságnak mondható, hiszen az iPhone 6 óta nem láttunk ilyet, ami azért nem ma volt.

 

A készülékek osztoznak pár paraméterben, ezek közé tartozik az OLED kijelző, még a legkisebb testvérnél is, illetve az elképesztően gyors A14-es lapka, amiről már beszéltünk az iPad Air kapcsán. Mindegyik remek kamerával rendelkezik, azonban kétséget kizáróan az iPhone 12 Pro Max a király, emellett persze mindkét Pro modell megkapta az iPad Pro-ban is látott LiDAR szkennert is.

 

A 12-es modellek rendelkeznek még kör alakú mágnesekkel is a hátlapon, aminek hála hasznát vehetik az „új” MagSafe technológiának, amit az Apple a Mac-ektől hozott át, miután eltemette azt. Ennek segítségével, számos mágneses kiegészítő lesz használható a telefonokkal, a vezeték nélküli töltés sebessége pedig megduplázódik, 7,5W-ról 15W-ra, persze kizárólag MagSafe töltővel.

 

M1-es Mac-ek

Az Apple még júniusban, a WWDC-n erősítette meg a pletykákat, hogy egy új, saját gyártású processzoron dolgozik, novemberben pedig meg is láthattuk az első M1-es példányokat. Nem is kérdés, hogy ezek a gépek az Apple legizgalmasabb eszközei, jó pár évre visszamenőleg. Innen pedig nincs megállás, a MacBook-ok után jönnek majd az asztali Mac-ek is, amik ennél már csak erősebbek lesznek.

 

A megjelenés előtt senki sem tudta igazán, hogy mit is várjon ezektől az új gépektől, jobb teljesítményt, esetleg hosszabb üzemidőt? Mint kiderült, a cég képes volt mindkettőre egyszerre. Egy-magos CPU teljesítmény esetében, az M1-es Mac-ek minden más Mac-et vernek a piacon, több-magos esetben pedig az Apple asztali gépeivel vannak egy szinten, ez viszont még csak a kezdet.

 

A kupertínói cég még csak az MacBook Air, 13 colos MacBook Pro és Mac mini-be rakta bele az újdonsült M1-es chipet, ezek pedig a cég gyengébb gépei közé tartoznak. Így el tudjuk képzelni, hogy mi fog majd történni, ha egy ilyen lapka bekerül a 16 colos MacBook Pro-ba, egy iMac-be vagy más komolyabb Mac-be a következő évek során.

 

AirPods Max

A lista ezen résztvevőjére nem számítottunk egészen 2021-ig, azonban az Apple egy kedves decemberi meglepetésként elhozta nekünk. Az AirPods Max a cég első saját márkás fejhallgatója, ár tekintetében pedig a szokásosnál is jobban elgurult a gyógyszer a cégnél, a kicsike ugyanis 234 990 Ft-ba kerül.

 

A fejhallgató alumínium borítást kapott az oldalakon, hálós párnákkal, illetve fejpánttal. A prémium anyaghasználat jó, azonban nem véletlenül használ szinte minden egyéb gyártó műanyagot, igen a súlycsökkentésre gondolok. Ennek ellenére egészen kényelmes viselni őket, hála a jó súlyelosztásnak.

 

A Max megkapott minden AirPods funkciót, amire csak vágyakoztunk, gyors párosítás, eszköz váltás, aktív zajszűrés, térbeli hangzás és adaptív EQ. Hangzás téren jól teljesít, bár ezt el is várjuk 200 000 Ft felett, az akkumulátor idő pedig 20 óra körül van.

A megosztó dizájn és a merész ár mellett egyetlen probléma van még az eszközzel, ez pedig a tok. Sajnos ez szintén csak „egyedire” sikeredett megjelenés téren, azonban ennek ellenére nem is funkcionális, nem védi a fejhallgatót és sokak szerint ez a legrosszabb tartozék, amit prémium fejhallgató mellé adni lehet.

A Ti 2020-as listátokon mi szerepel? Ha eltér a miénktől akkor feltétlenül osszátok meg velünk a kommentek között!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése