Hét remek tipp, mire használhatod a régi iPhone-od.

Tech Hírek   |   2015.01.12 - 10:26   |   Írta: H.A   |   5106

Több generáció jelent meg, majd merült feledésbe az iPhone-oknál, sokunknál azonban még mindig ott lapul az egyik fiókban egy korábbi modell. A Cult of Mac most összeszedett hét ötletes felhasználási módot, hogy régi készülékünk ne porosodjon tovább a szekrény legmélyén.

iphoneoldusedapple

Zenelejátszás

Az egyik legnyilvánvalóbb dolog zenét tenni régi készülékünkre, amely még könnyebb, ha van iTunes-fiókunk. Csatlakoztassuk a telefont a Mac-hez egy 30 tűs USB-kábellel (ha nincs, az Amazonon hat dolcsiért találunk), majd szinkronizáljuk. Ezek után gyerekjáték bepipálgatni, hogy mely számokat szeretnénk feltölteni az iPhone-ra.

usedappleiphone

Eljött az idő

Egy másik meglehetősen egyszerű módja az újrahasznosításnak, ha ébresztőóraként használjuk eszközünket. Erre a célra van egy elég jó applikáció, az Alarm Clock Plus Free, amelyhez az iOS 3.1.3-as rendszer a minimum követelmény. Persze vannak más hasonló alkalmazások, de ez ingyenes, ráadásul könnyen kezelhető.

Az olvasás alapvető

Többféleképpen is élvezhetjük a könyvek nyújtotta szórakozást. Egyrészt hangoskönyvek formájában, az Audiobook Player nevű alkalmazással, amely 2300 ingyenes könyvet tartalmaz. Aki írott szövegre vágyik, annak a Reader Classics-t vagy a Reader Lite-ot ajánlja a CoM cikkének szerzője. Előbbinél négy klasszikust tudunk elolvasni, utóbbinál pedig a saját könyveinket is élvezhetjük.

Játék a végsőkig

resident-evil-640x480

Meglepő módon elég sok olyan játékot találhatunk – ráadásul egész jókat –, amelyek működnek az iOS 3.1.3-on. Persze nem szabad túl sokat remélni tőle, de a Resident Evil 4 Lite, a Zombie Road Rage vagy a Backflip Army of Darkness Defense játéka remek kikapcsolódást nyújtat, viszont ezeken kívül is akad több ingyenes játék, amellyel elüthetjük az időt.

A filmek sem hiányozhatnak

Nem maradhat le a listáról a film –és sorozatnézés sem. A Netflix ugyan iOS 7-et igényel, de meg lehet próbálkozni a StreamToMe nevű applikációval, amely ugyanúgy alkalmas lehet a célra.

Rádió, rádió, rádió

streaming-audio-640x480

Bár a Pandora, az Rdio vagy a Spotify nem használható, így is több mint 10.000 rádióállomás válik elérhetővé a Radio Lite-tal, amivel bárhol és bármikor hozzáférhetsz kedvenc csatornáidhoz.

A nagyszerűség kutatása

Szóval hogyan legyen mindezt megtalálni olyan verzióban, amely fut a régi operációs rendszeren. Lehet keresgélni az App Store-ban, és megpróbálni feltelepíteni őket, de a legtöbb ki fog dobni, mondván, hogy újabb iOS alatt működik csak. A legegyszerűbb módja a keresésnek, ha a Google-be beütjük a következő sort:

site:itunes.apple.com/us/ "requires ios 2.0|2.1|2.2|3.0|3.1”

Így megkereshetjük az összes olyan alkalmazást, amely a régebbi iOS rendszereken is fut. Ehhez idézőjelben kell leírni a korábbi verziók számait, és máris kiadja mindazokat az alkalmazásokat, amelyek mennek a régi operációs rendszereken is.

Ha külön kategóriára, például a játékokra szeretnénk rákeresni, akkor azt a következőféleképpen tehetjük meg.

site:itunes.apple.com/us/ “requires ios 2.0|2.1|2.2|3.0|3.1” “game”

Mint ebből a listából is látszik, sok mindent lehet még csinálni régi iPhone-unkkal, csak megfelelően és kreatívan kell kihasználnunk az általa nyújtott lehetőségeket.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése