Vajon hidegre lehet tenni az Apple-t?

Tech Hírek   |   2015.01.04 - 20:07   |   Írta: Pausch Rita   |   1087

Hát nem könnyen. Amikor először olvastam sztorit egy véletlenül lefagyasztott iPhone-ról, erősen kételkedtem a mellékelt képek ellenére is. Viszont, ha jól belegondolunk, talán a hideget jobban túlélheti a telefon, mint mondjuk a hőgutát. Még akkor is, ha némi víz is van a történetben. A második sztori után arra gondoltam, talán igaz lehet. Most pedig, hogy láttam az elborult TechRax és a ZooGue tesztjeit, akár kijelenthetjük, hogy az Apple termékek egész jól tűrik a fagyasztást (is).

Az első delikvens képeit a Pinteresten találtam. (Vagyis nem csak DIY cuccokat lehet rajta lelni!) Az illető azt állítja, hogy decemberben elvesztette a telefonját a hóban. (Jelezném mielőtt bárki is bármit félreértene, hogy a képek nem az elvesztéskor készültek, hanem, amikor megtalálták az iPhone 5C-t!)

olvadtphone1

Aztán, amikor jött az olvadás, a telefon csiribí-csiribá előkerült.

olvadtphone2

A legviccesebb azonban nem ez, hanem, hogy a tulajdonos miután kiszárította és feltöltötte, legnagyobb döbbenetére a cucc kifogástalanul működött. 

olvadtphone3

A második fickó esete is hasonló a TechMash-ről. Neki a kocsifeljárón esett ki a zsebéből a telefonja februárban. Bár még mindig masszív jég volt, március 10-én mégis észrevette a készüléket befagyva.

olvadtphone4

Szépen kiásta egy tömbbel együtt. óvatosan felolvasztotta.

olvadtphone5

Óvatosan felolvasztotta és egy éjszakára rizsbe zárta. Majd utána, ha nem is kifogástalanul, de az iPhone 4 még mindig működött.

olvadtphone6

TechRax tesztje ezúttal önmagához képest egész szolidan és ráadásul a konyhán kívül zajlott. Egy bekacsolt iPhone 6 Plus-t szépen hóba temetett, majd órákkal később kiszedte. A hó alatt még a fenyőtüskék is hozzáfagytak a kütyühöz, de az működött. Ezúttal elmaradt a brutális kivégzés.

http://youtu.be/_EYlasmhFW8

Végül pedig egy iPad 3 került jégre, vagy inkább jégbe. Ez a teszt viszont már ellenőrzött körülmények között zajlott. Egy vízálló zacsiban szó szerint lefagyasztották. Végig és még tovább vígan működött a készülék. Pedig utána nem mondhatni, hogy kesztyűs kézzel olvasztották ki…

http://youtu.be/A4ihplSkSrg

Na, van valakinek valami hasonló sztorija? 


Kommentek megjelenítése